Prøv avisen

Frygt for terror kan standse dansk Muhammedbog

"The Jewel of Medina" - på dansk Medinas juvel - er en historisk roman af den amerikanske forfatter Sherry Jones. Her vises bogen i en boghandel i Serbien. - Foto: ANDREJ ISAKOVIC Denmark

Dansk forlag overvejer at stoppe udgivelsen af en bog om Muhammeds kone Aisha på dansk, efter at britisk forlægger har været udsat for brandattentat

En bog om den muslimske profet Muhammeds barnekone "Medinas Juvel" udkommer efter planerne i Danmark før jul.

Men efter et angreb på den britiske forlæggers hjem overvejer Bjarke Larsen fra forlaget Pressto nu, om der er for stor risiko ved at sende bogen på markedet på dansk. Det skriver politiken.dk.

- Det får mig da til at tænke mig rigtigt meget om og overveje situationen. Jeg har også et hensyn til familien, så det sætter selvfølgelig en masse tanker i gang, siger han til avisen.

- Så på den ene side har vi hensynet til min families sikkerhed og til, at tingene ikke eskalerer ud af kontrol. På den anden side må man ikke lade ytringsfriheden knægte, siger han.

Bjarke Larsen følger nu forløbet i Storbritannien nøje. Her har hans britiske kollega blandt andet fået livvagter fra politiet.

- Udgivelsen kommer an på, hvordan situationen udvikler sig, siger han.