Gå dog af, Mette Frederiksen: Se reaktionerne på minkkommissionens rapport

Er Barbara Bertelsens dage som departementschef talte? Og er Mette Frederiksens egen position i fare? Læs politikere og mediefolks reaktioner på minkkommissionens rapport her

Peter Skaarup, Alex Vanopslagh, Henrik Qvortrup, Camilla Søe
Peter Skaarup, Alex Vanopslagh, Henrik Qvortrup, Camilla Søe. Foto: Mads Claus Rasmussen/Philip Davali/Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix, Johanne Teglgård Olsen.

Minkkommissionen præsenterede i dag sin længe ventede rapport om minksagen, og som et tidligere læk havde forudset, indeholdt rapporten en voldsom kritik af regeringens håndtering af forløbet.

Rapporten fastslår blandt andet, at der var tale om grov vildledning, da statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde den 4. november 2020 meddelte, at alle mink i Danmark skulle aflives. Rapporten bød derudover på en skarp kritik af statsministerens departementschef, Barbara Bertelsen, som angiveligt har begået tjenesteforseelse af en grovhed, så hun "kan drages til ansvar".

Kristeligt Dagblad har støvsuget de sociale medier og samlet en række reaktioner på minkkommissionens foreløbige konklusioner. 

Alex Vanopslagh, formand for Liberal Alliance

Noa Redington, politisk kommentator og tidligere rådgiver for statsminister Helle Thorning-Schmidt (S)

Anton Geist, indlandsredaktør på Information

Henrik Qvortrup, journalist og forhenværende chefredaktør for Ekstra Bladet

Camilla Søe, initiativtager til MeToo-bevægelsen #enblandtos

Anne Kirstine Cramon, journalist og debattør

Joachim B. Olsen, journalist og forhenværende folketingsmedlem

Peter Skaarup, folketingsmedlem