Prøv avisen

"Gang på gang har politikere og medier hånet vores profet"

22-årige Abu Khattab (yderst tv.) har siden oktober kæmpet i den syriske borgerkrig, men hans kamp går langt uden for de syriske grænser. I mandags offentliggjorde han en video, hvor han sammen med tre andre krigere skyder med skarpt mod billeder af prominente danskere. Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) sagde i går, at Danmark om nødvendigt vil deltage i en intervention i Syrien uden et FN-mandat. – Foto: YouTube.

Alle muslimer skal deltage i hellig krig, og fjender af islam kommer til at fortryde deres angreb mod muslimer, erklærer Syrien-krigeren Abu Khattab efter en video, hvor han skyder til måls efter billeder af blandt andre Naser Khader og Kurt Westergaard

Danske Abu Khattab fyldte i mandags meget af mediefladen. Årsagen var en rabiat propagandavideo på videodelingstjenesten YouTube, hvor han prædiker om at bekæmpe de vantro, ikke mindst i Syrien, hvor videoen angiveligt er optaget. Abu Khattab pointerer, at kampen foregår alle steder også i Danmark og videoen slutter med, at han sammen med tre andre skyder til måls efter billeder af Anders Fogh Rasmussen, Naser Khader, Kurt Westergaard, Lars Hede-gaard, PET-agenten Morten Storm og den frafaldne imam Ahmad Akkari.

I går lykkedes det Kristeligt Dagblad at skabe mailkontakt med Abu Khattab, som oplyser, at han befinder sig et godt sted i Syrien sammen med danskere fra Aarhus, København og andre danske byer.

LÆS OGSÅ: Syrienskæmper opfordrer til vold i Danmark

Han har været i Syrien siden oktober sidste år og opholder sig i øjeblikket i et område med marker og træer og med flot udsigt til bjergtoppe og landsbyer.

I mailkorrespondancen holder han fast i budskaberne og tonen fra den voldsomme video.

Jeg appellerer til enhver om at udføre deres jihad (hellig krig, red.), hvor end de befinder sig, om det er i Danmark eller i andre lande. Vores mål er ikke kun Assad-regimet. Han er en lille prik i puslespillet. Der foregår en stor islamisk revolution, som vil overraske enhver hykler. Vores mål ligger på det globale plan at indføre retfærdigheden over hele verden. Tyrannernes tid er snart et overstået kapitel, skriver Abu Khattab.

Abu Khattab, som oprindeligt hedder Musharraf Zahid og har pakistanske rødder, er 22 år og har adresse i Brønshøj i udkanten af København. Hans mor, storebror og lillebror er bosat i Danmark, og som barn gik han på en dansk privatskole i Gladsaxe. Der foreligger ingen oplysninger om, at han skulle have været involveret i bandekriminalitet eller radikale miljøer under sin opvækst.

Men for omkring fem år siden lod han sig involvere i den ekstremistiske salafist-gruppe Kaldet til Islam, som blandt andet i en demonstration foran Christiansborg i 2012 forsøgte at udbrede et budskab om, at danske soldater ender i helvede, mens paradis venter på islamistiske jihadkrigere. Ifølge postdoc Ann-Sophie Hemmingsen fra Dansk Institut for Internationale Studier er Kaldet til Islam ikke officielt kendt for at hverve krigere til Syrien, og det vides ikke, om Abu Khattab stadig er med i gruppen, eller om han er gået sine egne veje.

Mandagens video, som er tituleret Den forglemte forpligtelse del 3, er en af flere, som Abu Khattab har delt på YouTube de seneste måneder. Tidligere i august oplyste han til Ekstra Bladet, at han agter at blive i Syrien, til han dør, men i går skrev han til Kristeligt Dagblad, at han vender tilbage, når den islamiske stat er implementeret. Justitsminister Morten Bødskov (S) har flere gange fastslået, at PET nøje følger de kombatanter, som rejser til Syrien fra Danmark, og som risikerer hårde straffe, hvis de vender tilbage.

I Abu Khattabs mails til Kristeligt Dagblad reciterer han flere gange muslimernes profet Muhammed og Allah og sørger omhyggeligt for, at profetens navn hver gang er efterfulgt af en parentes med forkortelsen saws. Det betyder sallallahu alayhi wasallam, må guds bønner og fred være med ham. Allahs navn efterfølges af swt, subhanahu wa taala, den glorværdige, den højeste.

Gang på gang har danske politikere samt medier hånet vores profet (saws). Danmark har selv valgt at bekæmpe muslimerne med deres tunger og våben. Vi så, hvordan Danmark besatte Afghanistan og Irak for at tilfredsstille deres herre, Amerika. De satte vores profet (saws) som skydeskive under navnet ytringsfrihed. Muslimerne glemmer aldrig, skriver han.

Derfor skal blandt andre Anders Fogh Rasmussen og Naser Khader tage skudtruslerne fra videoen særdeles alvorligt, for man skal ikke tro, at man bare kan undslippe at angribe islam og muslimerne, skriver han og formulerer et budskab, der ikke er til at misforstå:

Jihad er en forpligtelse, som bliver nævnt i Koranen mange gange, og igennem jihad vil denne ydmygelse forsvinde, samt at undertrykkerne vil blive straffet.

Ifølge Khattab er den danske regering undertrykkerne, og ydmygelsen består i at forhindre muslimske borgere i Danmark i at udføre deres forpligtelse jihad.

De danske politikere skal vide, at deres skræmmekampagne ikke virker, og at muslimerne ikke påvirkes af den, da de kun frygter Allah (swt). Ydmygelsen vil ikke gå væk, før vi kæmper for Allahs (swt) skyld. Vi vil forsvare os mod aggressorer, tage magten med magt og genoprette den islamiske stat, som vil være et skjold for muslimerne, lyder det i en af flere mails, som slutter:

Mvh. Abu Khattab.

Foto: YouTube.