Grænsebyggeri sætter nye rekorder

USA har i forvejen adskillige kilometer grænsehegn til landet mod syd. Men mens amerikanerne stadig venter på første spadestik til en rigtig mur, er andre lande i fuld gang med egne grænsebyggerier. Foto: Christian Torres/AP/Ritzau Foto

Jeg byggede en mur langs Israels sydlige grænse. Det stoppede al illegal immigration. Stor succes
Benjamin Netanyahu

Mens Donald Trump har lovet at bygge en mur på grænsen til Mexico, er en række lande allerede i gang med store grænsebyggerier. Nogle steder virker grænsebarriererne som ønsket, mens effekten andre steder har været stik imod hensigten, vurderer eksperter

Det var ikke bare valgflæsk. USA skal have en mur til Mexico. I hvert fald ifølge Det Hvide Hus.

”Præsident Trump er forpligtet til at bygge en grænsemur med det formål at stoppe illegal indvandring, at stoppe banderne og volden og at forhindre narkotika i at flyde ind i vores samfund,” står der skrevet på det amerikanske præsidentembedes officielle hjemmeside.

USA har i forvejen adskillige kilometer grænsehegn til landet mod syd. Men mens amerikanerne stadig venter på første spadestik til en rigtig mur, er andre lande i fuld gang med egne grænsebyggerier. Mange europæiske grænser er senest blevet udstyret med hegn og pigtråd, og byggeriet er slet ikke slut.

Ungarn var i efteråret 2015 blandt de første stater, der rejste grænsehegn mod den seneste flygtninge- og migrantstrøm. Landet har derfor grænsehegn til Kroatien og Serbien, men er nu begyndt at forstærke grænsebarrieren til Serbien med byggeriet af et hegn mere.

Og i januar meddelte Litauens premierminister, at det baltiske land agter at bygge et grænsehegn til den russiske enklave Kaliningrad. Få uger senere færdiggjorde nabolandet Letland den

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.