Grimhøj-talsmand: Jeg elsker Danmark på grund af religionsfriheden

Danmark er mit land, og jeg vil ikke flytte , fordi her er frihed og god uddannelse til mine børn, siger Grimhøjmoskéens talsmand Oussama El-Saadi. Han mener, at TV 2 groft har manipuleret en tv-udsendelse om moskéen

”Vi tror på islam, men der er også en grundlov i Danmark, vi respekterer. Jeg elsker Danmark, fordi jeg har rettigheder, fordi mine børn får undervisning, og fordi folk er venlige,” siger Oussama El-Saadi, der er talsmand for den omstridte Grimhøjmoské i Aarhus. –
”Vi tror på islam, men der er også en grundlov i Danmark, vi respekterer. Jeg elsker Danmark, fordi jeg har rettigheder, fordi mine børn får undervisning, og fordi folk er venlige,” siger Oussama El-Saadi, der er talsmand for den omstridte Grimhøjmoské i Aarhus. – . Foto: Scanpix.

Oussama El-Saadi, udsendelsen ”Moskeer bag sløret” viste, hvordan imam Abu Bilal forklarede, at utro kvinder bør stenes. Og en gæsteimam i moskéen sagde, at det ikke er tilladt for en kvinde, der tror på Allah, at være alene sammen med en mand for eksempel på arbejdspladsen. Hvordan kan I støtte disse synspunkter og samtidig være en del af det danske samfund?

Stening er en straf for manden og kvinden i et kalifat, hvor grundloven er bygget 100 procent på islamisk sharia. Det skal være en professionel dommer og fire vidner, der kan bevise, at utroskab har fundet sted. Derfor er det mere en teoretisk straf end noget, der foregår i virkeligheden.

Hvorfor taler imamen om en straf, hvis den er teoretisk?

Fordi TV 2’s spion i udsendelsen stillede spørgsmål til ham under et privat møde. Det er en stor løgn, at vores imam Abu Bilal har talt for stening i fredagsbønnen. Hans udtalelser var klippet ud af en sammenhæng. Tværtimod taler imamen i fredagsbønnen om, at profeten Muhammed tilgiver den kvinde, der begår utroskab, hvis hun fortryder og vælger den rigtige retning. I forhold til kvinders arbejde, så mener vi, at kvinder har ret til at arbejde.

En af profeten Muhammeds koner var sygeplejerske, en anden var forretningskvinde. Vi har mange eksempler på, at kvinder arbejder. Men vi siger, at en kvinde ikke må være alene med en mand i et lukket rum. Vi er bange for, at kvinden bliver chikaneret. Statistikken siger jo, at hver femte danske kvinde bliver sexchikaneret. Islam forebygger problemet ved at sige, at en kvinde ikke skal være alene med en mand.

Men er de regler ikke uforenenelige med at være på det danske arbejdsmarked?

Vi er ikke bekymrede for at sende kvinder ud på arbejdsmarkedet i Danmark. Her er forholdene mere trygge end i mange andre lande. Vi ser dog helst ikke, at kvinder her i landet arbejder alene sammen med mænd. Men hvis det er den eneste løsning, så accepterer vi det. Det bedste er dog, at kvinden aftaler med sin arbejdsgiver, at hun ikke sidder alene sammen med en mand. Det er en måde at beskytte kvinden på. Men vi ønsker, at kvinder skal arbejde.

Jeg har selv to døtre. Den ene er ved at uddanne sig som tandlægeassistent. Den anden er under uddannelse som socialarbejder. De andre i moskéens bestyrelse har også døtre, der tager uddannelser, og selvfølgelig skal de også ud på arbejdsmarkedet.

Hvorfor siger en gæste-imam i moskéen så, at kvinder ikke skal arbejde?

Det gør han, fordi TV 2’s spion stillede et spørgsmål. Gæsteimamen kom med en meget lang forklaring. Han forklarede, hvad profeten Muhammed har sagt, men han sagde også, at forholdene er anderledes i Danmark. Den del af hans tale er klippet væk. Han forklarede, at islam ikke accepterer, at børn bliver slået. Han anbefalede derimod, at børn får en lettere fysisk irettesættelse. TV 2 har klippet tingene ud af en sammenhæng, så det fremstår som om, han går ind for at slå børn, selvom det ikke er rigtigt.

Mange danskere vil sige: Hvis imamen og bestyrelsen i Grimhøjmoskéen går ind for et samfund, hvor sharialoven gælder, ville det så ikke være nemmere at slå sig ned i et muslimsk land?

Ekstra Bladet bragte på et tidspunkt en artikel om to mænd, der læste citater fra Bibelens Gamle Testamente højt for folk. Der var også bibelcitater, der talte om hård straf. Alligevel bor de kristne i Danmark. Kan man sige, at kristne skal ud af Danmark, fordi Det Gamle Testamente går ind for hårde straffe ? Vi bor her i landet.

Hvis der kommer en dag, hvor politikerne forbyder islam, så vælger vi et andet sted. Vi tror på islam, men der er også en grundlov i Danmark, som vi respekterer. Islam siger, at ligegyldigt hvilket land man bor i, så skal man gøre gode handlinger i det pågældende land. Danmark er mit land, og jeg er dansker.

Jeg elsker Danmark, fordi jeg har rettigheder, fordi mine børn får undervisning, og fordi folk er venlige. Danmark er et godt land og et land, hvor jeg kan praktisere min religion uden problemer.