Prøv avisen

Guldbrandsen ser frem til injuriesag

ARKIVFOTO 2009 af Jacob Winther-- Christoffer Guldbrandsens advokat hævder, at han har "utvetydig" dokumentation i form af en lydoptagelse for, at Jacob Winther lækkede oplysninger om jægersoldater i 2007. Se RB 30.01.2010 19:20. (Foto: ERIK LUNTANG / EUP Foto: Erik Luntang Eup-Images

Christoffer Guldbrandsen hævder at være i besiddelse af en lydoptagelse, som dokumenterer, at det var Jacob Winther, der lækkede oplysninger om jægersoldater

Journalist og forfatter Christoffer Guldbrandsen ser med sindsro frem til en injuriesag, hvis forsvarsminister Søren Gades pressechef, Jacob Winther, gør alvor af at sagsøge ham.

For Christoffer Guldbrandsen har dokumentationen i orden for sin påstand om, at det var Jacob Winther, der i 2007 fortalte TV2 om danske jægersoldaters hemmelige mission i Irak. Christoffer Guldbrandsen har i filmmagasinet Ekko og andre medier udpeget Jacob Winther, som har svaret igen ved at sende sine advokater efter Guldbrandsen.

Christoffer Guldbrandsen advokat, Anders K. Németh, oplyser til Ritzaus Bureau, at han er blevet forelagt en lydoptagelse, som "utvetydigt dokumenterer, at Jacob Winther er ophavsmand til den i medierne omtalte læk vedrørende udstationering af jægersoldater i Irak i 2007."

- Min klient imødeser derfor en injuriesag med sindsro, siger Anders K. Németh i en meddelelse.

Lydoptagelsen vil "indtil videre" ikke blive offentliggjort, oplyser advokaten.

Oplysningernes rigtighed er ifølge Guldbrandsen desuden bekræftet af flere af hinanden uafhængige kilder.