Gyldendal trækker Muhammed-bog tilbage

Kristendom.dk anbefaler fem gode bøger til påskeferien.

Gyldendal trækker en norsk lærebog tilbage, som hævder at et norsk magasin bragte en tegning af Muhammed med grisehale. - Foto: stock.xchng

Norske Gyldendal trækker bog tilbage, hvor det hævdes, at en af tegningerne havde udstyret Muhammed med grisehale

Norske Gyldendal erkender nu, at en ny lærebog fra forlaget har smurt for tykt på i beskrivelsen af de famøse Muhammedkarikaturer, som i 2005 blev trykt i Morgenavisen Jyllands-Posten. Ifølge lærebogen "Eksistens" var Muhammed på en af tegningerne udstyret med en grisehale, hvilket ikke passer.

Bogen beskriver, at det kristne norske tidsskrift "Magazinet" en måned efter, at Jyllands-Posten havde bragt tegningerne, gentrykte tegningerne af blandt andet Muhammed med grisehale. Gyldendal erkender ifølge Aftenposten fejlen og trækker derfor bogen tilbage fra butikkerne.

Ifølge redaktør Vebjørn Selbekk fra Magazinet kan det på ingen måde sammenlignes at bringe den mest berømte af tegningerne, hvor Muhammed har en bombe i sin turban, og så en, hvor profeten har en grisehale.

- Når man fremstiller ham som en gris, angriber man det religiøse aspekt - grisen, som er uren i islam. Karikaturen med bomben i turbanen er politisk motiveret og angriber dem, som bruger religionen til at udøve terror, siger han.