Prøv avisen

Håndboldformand og rådmand Jan Boye er død

ARKIVFOTO 2011 af Jan Boye-- Rådmand, tidligere konservativ borgmester i Odense og formand for Dansk Håndbold Forbund Jan Boye er død. Han blev 49 år. (FotoSøren Bidstrup/Scanpix 2011) Foto: søRen Bidstrup

Formand for Dansk Håndbold Forbund, Odenses tidligere borgmester Jan Boye, kom sig aldrig over hjerneblødning

Rådmand, tidligere konservativ borgmester i Odense og formand for Dansk Håndbold Forbund Jan Boye er død. Han blev 49 år.

Jan Boye blev 7. oktober ramt af en hjerneblødning under et møde i København. Han blev lagt i respirator på Rigshospitalet i København og for en uge siden overført til Odense Universitets Hospital.

Her konkluderede lægerne lørdag aften, at hans liv ikke stod til at redde.

Den 49-årige politiker havde en lang karriere bag sig som håndbolddommer. Han blev international dommer i 1993 og har dømt 10 gange ved De Olympiske Lege samt slutrunder om verdens- og europamesterskaberne.

I juni blev han valgt som ny formand for Dansk Håndbold Forbund.

Jan Boye var uddannet læge og premierløjtnant af reserven. Han arbejdede på flere fynske sygehuse og som praksislæge, og i 2001 blev han speciallæge i medicin.

Han var amtsborgmester i det tidligere Fyns Amt og røg direkte ind i byrådet, da han overtog borgmesterposten i Danmarks tredjestørste by i 2005.

Han mistede posten ved seneste kommunalvalg, men fortsatte i byrådet som rådmand for Odenses by- og kulturforvaltning.

Jan Boyes forgænger og efterfølger som borgmester, socialdemokraten Anker Boye, skriver ifølge Fyens.dk i sine mindeord, at byrådet med stor sorg har modtaget meddelelsen om den tidligere borgmesters død.

- Jan var enormt engageret i sit arbejde, han var energisk, og hvor andre indimellem kunne miste pusten, havde Jan et ekstra gear, siger Anker Boye.

Privat var han gift med Dorte Hjertstedt, der er tidligere amtsrådsmedlem på Fyn for Socialdemokraterne.

Han efterlader to børn fra sit første ægteskab og Dorte Hjertstedts adoptivsøn. Børnene er i alderen fra otte til femten år.