Hårdt abortopgør i Kristendemokraterne bag Arendts farvel

Isabella Arendt forsøgte i sidste uge at lukke den interne debat om abort i Kristendemokraterne. Ifølge en central kilde fik det i aftes næstformand Marianne Karlsmose til at true med at gå. I dag har Isabella Arendt trukket sig fra både formandspost og parti

Ifølge organisatorisk næstformand Niels Chresten Andersen har konflikten i Kristendemokraterne om, hvordan man skulle lægge sig i abortspørgsmålet - en debat, som blandt andre Jens Rohde har holdt liv i - spillet en afgørende rolle for Isabella Arendts afgang.
Ifølge organisatorisk næstformand Niels Chresten Andersen har konflikten i Kristendemokraterne om, hvordan man skulle lægge sig i abortspørgsmålet - en debat, som blandt andre Jens Rohde har holdt liv i - spillet en afgørende rolle for Isabella Arendts afgang. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.

Isabella Arendts pludselige farvel til Kristendemokraterne tirsdag formiddag som landsformand og partimedlem kom måske som en overraskelse for det politiske Danmark. Knapt så stor var overraskelsen for partiets to næstformænd, der nu overtager ledelsen.

Begge bekræfter, at der det seneste halve år har været et hårdt opgør om partilinjen i abortdebatten. Udadtil har konflikten stået mellem Isabella Arendt og partiets folketingsmedlem det seneste år, Jens Rohde, men også på de indre linjer er bølgerne gået højt, især efter at Jens Rohde 8. marts lancerede sit forslag om at gøre abort til en rettighed for alle kvinder i hele verden. Det har især pikeret partiets mere traditionelle bagland.