Handicappede børn presser kommuner

Kommunerne slår bremserne i for tilbud til handicappede børn og deres forældre

Handicappede børn presser kommunernes budgetter. -
Handicappede børn presser kommunernes budgetter. - Foto: colourbox.

Børn med handicap belaster budgetterne så voldsomt, at mange kommuner forsøger at spare, hvor de kan. Overalt i landet melder handicaporganisationerne om forældre, der får afslag eller bliver mødt med forringelser i tilbuddene til deres børn. Det skriver Politiken.

- Alle de tilbagemeldinger, jeg får fra mit bagland, fortæller tydeligt, at kommunerne har reduceret deres bevillinger og imødekommenhed på områder med store relevans for børn med handicap og deres pårørende. Det samme budskab får jeg, når jeg taler med pædagoger og lærere, siger Stig Langvad, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), til avisen.

I fjor overskred kommunerne deres budget på det såkaldte specialiserede sociale område med næsten to milliarder kroner.

I kommuneaftalen for næste år havde kommunerne bedt om 2,3 milliarder kroner til området, men måtte nøjes med en milliard mindre. Samtidig blev KL og regeringen enige om at slå bremserne i.

Samtidig viser en ny undersøgelse fra Danmarks Lærerforening, at hver tredje kommune planlægger at forringe støtten til elever med særlige behov, der undervises i almindelige folkeskoleklasser, og næsten lige så mange er på vej til at forringe indsatsen i specialskoler og specialklasser, skriver Politiken.