Prøv avisen

Hedegaard anmeldt til politi for udtalelse

Lars Hedegaard. Foto: Jens nøRgaard Larsen

Kontroversielle udtalelser om muslimer koster nu Trykkefrihedsselskabets formand, Lars Hedegaard, en politianmeldelse

Det skal have konsekvenser, at man i dagens Danmark fremsætter kontroversielle udtalelser om, at muslimske mænd voldtager deres kvindelige familiemedlemmer og betragter kvinder som mindreværdige fødemaskiner.

Det mener i hvert fald læge og næstformand for Århus Kommunes Integrationsråd, Yilmaz Evcil, der har politianmeldt Trykkefrihedsselskabets formand, Lars Hedegaard, for de omstridte kommentarer.

- Lars Hedegaard anmeldes for racistiske udtalelser om muslimer på hans blog snaphanen.dk. Desuden er folketingsmedlem Søren Espersen fra Dansk Folkeparti ligeledes anmeldt for racisme, da han har givet Lars Hedegaard ret i hans udtalelser om muslimer. De er begge anmeldt til Østjyllands politi dags dato, i henhold til straffelovens paragraf 266b, skriver Yilmaz Evcil i en mail.

Udtalelsen har vakt harme langt ind i Trykkefrihedsselskabet. Blandt andet kræver den markante præst Katrine Lilleør, at Lars Hedegaard skal trække sig fra formandsstolen. Hvis det ikke sker, siger hun selv farvel og tak til Trykkefrihedsselskabets rådgivende organ. Også De Konservatives integrationsordfører, Naser Khader, truer med at melde sig ud af Trykkefrihedsselskabet.