Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at læse alle artikler

Glemt adgangskode? Klik her.

Billedserie

Rørende fotos: Danskerne mindedes de dræbte

Mange deltog i mindehøjtidligheden for ofrene for weekendens terror mandag d. 16 februar 2015 på Østerbro. Se flere billeder fra højtideligheden ved at trykke på pilen i højre side af billedet Foto: Linda Kastrup

Foruden den store mindehøjtidelighed i København blev weekendens terrorangreb markeret mange andre steder.

Det var ikke kun i hovedstaden, at man mandag aften samledes for at mindes Finn Nørgaard og Dan Uzan, der blev dræbt i lørdagens terrorangreb i København.

Over resten af landet havde man arrangeret lignende mindehøjtideligheder, blandt andet i Aarhus, hvor mellem 2000 og 3000 mennesker ifølge politiet blandt andet holdt et minuts stilhed for de to ofre for attentatmanden.

Her talte borgmester Jacob Bundsgaard (S), ligesom hans forgænger, forsvarsminister Nicolai Wammen (S), opfordrede til ikke at give efter for mørke kræfter.

- Vi vil kæmpe til det sidste for retten til forskellighed, og vi vil stå sammen i sorgen. Den er vi fælles om. Angrebene i København gik ud over os alle sammen, sagde han blandt andet.

Men også i Esbjerg, Aalborg, Odense, Svendborg og flere andre byer samledes borgere for at mindes de dræbte og markere sammenhold.

I Odense var der ifølge Fyns Politi mellem 2000 og 2500 deltagere til arrangementet, hvor deltagerne gik i fakkeloptog fra Banegården til Flakhaven og siden hørte borgmester Anker Boye (S) og kunstneren Jens Galschiøt tale.

I Svendborg skønner man, at mellem 1000 og 1200 mennesker mødte op.

Nordjyllands Politi beretter om et flot arrangement i Aalborg, hvor omkring 2000 aalborgensere trodsede kulden og mødte op.

Men også i en række andre jyske købstæder som Vejle, Esbjerg, Herning, Viborg og Holstebro og Randers lykkedes det at samle mellem 200 og 500 mennesker til lignende arrangementer.

Ingen steder er der rapporter om ballade eller sammenstød i forbindelse med mindehøjtidelighederne.

Mange er mødt op for at deltage i mindehøjtideligheden på Østerbro mandag d. 16 februar 2015. (Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2015) Foto: Linda Kastrup
Mindehøjtidelighed på Østerbro mandag d. 16 februar 2015 Foto: Simon Læssøe
Blomster lagt i forruden på politivogn under mindehøjtideligheden på Østerbro mandag d. 16 februar 2015 Foto: Linda Kastrup
Arne Melchior, Ozlem Cekic samt Pia Olsen Dyhr deltog i mindehøjtideligheden på Østerbro mandag d. 16 februar 2015 Foto: Bax Lindhardt
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand Stephen Kinnock sammen med kronprins Frederik til mindehøjtidelighed på Østerbro mandag d. 16 februar 2015 Foto: Claus Bech