Prøv avisen

Helle Thorning-Schmidt: Vi er på vej ud af krisen

Takket være regeringens reformer er der flere tegn på, at dansk økonomi er på vej ud af krisen, lyder det

Danskerne skal ikke regne med, at den økonomiske krise er helt overstået, men regeringen har fået styr på økonomien på grund af den stramme økonomiske linje. Sådan siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til DR Nyheder.

- Vi har gennemført en stor vækstplan i Danmark og sænket skatter og afgifter.

- Det giver selvfølgelig befolkningen tillid til, at vi politikere sikrer trygge rammer for landets økonomi -og dermed også husholdningernes økonomi. Det skaber optimisme, siger statsministeren til DR.

Helle Thorning-Schmidt er forsigtig med helt at afblæse krisen, men nævner blandt andet, at stigende forbrugertillid og stigende huspriser er nogle af tegnene på, at det går fremad for økonomien.

Hun lægger samtidig afstand til den økonomiske politik, som den tidligere regering førte.

- Da de borgerlige sad i regering, skred budgetterne år for år. Vi er forhåbentlig på vej ud af den tilstand, som de borgerlige rodede os ind i, siger hun.

Men der er altså stadig et stykke vej endnu, før vi har lagt krisen helt bag os. Selvom arbejdsløsheden er lav i forhold til andre europæiske lande, erkender statsministeren, at den er for høj.

- Der er stadig for få, der har et arbejde. Det er den vending, der for alvor vil gøre forskellen. Men det ændrer ikke på, at vi har forsigtig grund til optimisme, siger Helle Thorning-Schmidt.

Den spæde optimisme deles af Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

- Der er små lyspunkter, man kan få øje på, som sender et signal om, at økonomien er lidt i bedring.

- Danskerne har øjensynligt fået lidt optimisme tilbage, og det er jo positivt. Det er ikke nok til, at man kan proklamere krisen løst og væk, men der er spæde, dejlige tegn, sagde Lars Løkke Rasmussen fredag på Venstres sommergruppemøde.