Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Henrik Sass: Enhedslisten stod bag 1. maj-protester

Henrik Sass: Enhedslisten stod bag 1. maj protester Foto: Torkil Adsersen

S-gruppeformand hævder, at EL stod bag dele af balladen mod regerings-spidsen 1. maj. EL kalder ham desperat

Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Sass Larsen, retter nu usædvanligt hårde beskyldninger mod Enhedslisten og politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen, som han mener stod bag de højlydte protester mod regeringens toppolitikere 1. maj.

Ifølge gruppeformanden hersker der ingen tvivl om, at Enhedslisten havde organiseret de massive protester, som forhindrede både statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og SF's formand, Annette Vilhelmsen, (SF) i at gennemføre deres taler rundt om i landet.

- Jeg er ikke i tvivl om, at Enhedslisten har stået bag - og organiseret - en masse af de her protester rundt omkring (på 1. maj, red.), og man har været fuldt ud vidende om, at folk er gået i gang med at organisere det, og at det er hendes (Johannes, red.) egne folk, der har gjort det, siger Henrik Sass Larsen i TV 2 News' politiske magasin, 1240 K.

Spørgsmål: Men du ved jo ikke, hvor meget hun selv har været involveret. Du insinuerer, at ...

- ... Ja, hun er jo partileder for det der foretagende der, så mon ikke det er kommet hende for øre undervejs, at det var på vej, siger Henrik Sass Larsen i programmet.

Hos Enhedslisten tøver Johanne Schmidt-Nielsen ikke med at forsvare sig mod de alvorlige anklager. "Henrik Sass Larsen må virkelig være en desperat mand", siger hun.

- Det første jeg gjorde, da jeg gik på talerstolen i Fælledparken, var at skælde ud på den flok, der stod forrest, fordi de var helt vildt aggressive, og fordi nogle af dem kastede med ting, siger hun til TV 2 og tilføjer:

- Det, synes jeg, er fuldstændigt uacceptabelt. Efter det blev jeg buuhet ud, så jeg ikke kunne høre, hvad jeg selv sagde.

Protesterne resulterede i flere anholdelser.

Statsministeren blev blandt andet beskudt med en vandpistol, og handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF) blev desuden sparket og skubbet af vrede, sortklædte aktivister, da hun stod foran den store scene i Fælledparken under Annette Vilhelmsens tale.