Henrik Sass Larsen: Jeg skulle forsvare mig mod spøgelser

Socialdemokraten har ikke ministerambitioner lige nu, siger han og afviser at have rockervenner

"Nu får jeg lejlighed til at fremlægge det, jeg hele tiden har ønsket, nemlig at bevise, at jeg talte sandt. Jeg har forsvaret mig mod spøgelser," siger socialdemokraternes gruppeformand Henrik Sass Larsen om anklagerne om, at han omgås rockere.
"Nu får jeg lejlighed til at fremlægge det, jeg hele tiden har ønsket, nemlig at bevise, at jeg talte sandt. Jeg har forsvaret mig mod spøgelser," siger socialdemokraternes gruppeformand Henrik Sass Larsen om anklagerne om, at han omgås rockere. Foto: Uffe Weng Denmark.

Gruppeformand Henrik Sass Larsen (S) er glad for, at han fra Justitsministeriet har fået udleveret notatet om sin sikkerhedsvurdering. Det siger han til TV2 News.

Nu får jeg lejlighed til at fremlægge det, jeg hele tiden har ønsket, nemlig at bevise, at jeg talte sandt. Jeg har forsvaret mig mod spøgelser, siger Henrik Sass Larsen.

LÆS OGSÅ: Thorning: Sass tog selv konsekvensen

Ifølge Henrik Sass Larsen er der ingen oplysninger i notatet, som adskiller sig fra de forklaringer, han har givet tidligere. Af papirerne, som han har offentliggjort i går, fremgår det, at PET mente, at en rocker havde ageret bodyguard for Sass.

Det må stå for politiets egen regning. Jeg har aldrig taget kontakt og bedt om beskyttelse. Jeg har aldrig indgået i nogen rockermiljøer, siger Henrik Sass Larsen til TV-Avisen.

I samme interview afviser han, at han nu går efter en ministerpost.

Nu er jeg gruppeformand, og det vil jeg gerne have så meget succes med som muligt, siger Sass Larsen.

Justitsminister Morten Bødskov (S) har besluttet at udlevere det omdiskuterede PET-notat til Henrik Sass Larsen. Samtidig slipper Sass for den tavshedspligt, som han oprindeligt blev pålagt.

Der har hele tiden været gisninger om, at der var det ene og det andet og det tredje, og så skulle jeg modbevise det. Det har jeg ikke haft en chance for, siger Sass til TV2 News.

LÆS OGSÅ
: Afsløring: Her er PET-notatet om Sass Larsen

Henrik Sass Larsen blev mod forventning ikke minister, da statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) dannede regering. Det skyldtes, at der var rejst tvivl om PETs sikkerhedsvurdering af ham.

Han var ellers storfavorit til posten som finansminister. Problemerne med sikkerhedsvurderingen skyldes, at Sass sammen med vennen og partifællen Tommy Kamp har mødt rockeren Torben Ohlsen Jensen bedre kendt som Suzuki-Torben på en café i Køge i maj 2011.

Hans Jørgen Bonnichsen, tidligere operativ chef i PET, glæder sig over sagens udvikling.

Men ifølge Bonnichsen har Sass retssikkerhed lidt skade i et uskønt forløb, hvor ledende embedsmænd har fejlfortolket, hvad en sikkerhedsvurdering fra PET skal bruges til.

Det fortæller jo fuldstændig totalt, hvad denne her sag drejer sig om, siger Bonnichsen.

Når man går ind og sammenblander sikkerhedsvurderinger med politiske vurderinger, kommer man i en situation, hvor man binder sig op på en sådan måde, at det går ud over personens retssikkerhed, fortsætter han.

Bonnichsen mener, at det er væsentligt, at Sass får lov til at fremlægge baggrunden i sagen, efter at justitsminister Morten Bødskov (S) har besluttet at udlevere PETs notat om Sass til hovedpersonen selv og opgive den tavshedspligt, han ellers var pålagt.

Men det viser, konstaterer Bonnichsen, at embedsværket har fejlet.

Man er nødt til at renoncere (opgive, red.) fuldstændig på alt, hvad man har sagt tidligere, at det var personfølsomme oplysninger, der under ingen omstændigheder måtte offentliggøres, siger han.

Man glemmer at bruge sin sunde fornuft, og det er ikke ordinære sagsbehandlere, det drejer sig om. Det er departementschefer, som burde være garanter for lovlighed og saglighed, lyder det fra en tydeligt vred Hans Jørgen Bonnichsen.

Han kalder forløbet absurd og mener, at det er endt i det rene miskmask.