Her er de fem modtagere af Kristeligt Dagblads jubilæumspriser

I anledning af Kristeligt Dagblads 125-års jubilæum uddeler avisen fredag Kristeligt Dagblads Pris til fem organisationer, hvis diakonale arbejde i høj grad bygger på frivillig indsats

Glyptoteket fik fredag den 1. oktober besøg af omkring 200 gæster. De kom for at fejre Kristeligt Dagblads 125-årsjubilæum - og for at overvære hele fem prisoverrækkelser.
Glyptoteket fik fredag den 1. oktober besøg af omkring 200 gæster. De kom for at fejre Kristeligt Dagblads 125-årsjubilæum - og for at overvære hele fem prisoverrækkelser. . Foto: Leif Tuxen.

Kirken har en lang tradition for at tage sig af samfundets svageste. Derfor markerer Kristeligt Dagblad avisens 125-års jubilæum ved at hædre fem forskellige eksempler på, hvordan frivillige i kirkeligt baserede organisationer bidrager til at hjælpe mennesker, der har brug for en håndsrækning.

Uden det frivillige arbejde ville Danmark ikke kunne fungere, som landet gør i dag. Ikke mindst i kirkeligt regi udøves der en stor uegennyttig indsats, som igennem hele Kristeligt Dagblads historie har haft avisens bevågenhed. Den indsats belønner avisen, når de fem jubilæumspriser i aften uddeles i forbindelse med markeringen af 125-års jubilæet.

Kristeligt Dagblads Pris blev første gang uddelt ved avisens 100-års jubilæum til det store projekt for hjemløse i Vestjylland, Møltrup Optagelseshjem. Siden da er den hvert år gået til mennesker, der har ydet en særlig indsats inden for det samfundsmæssige, kulturelle eller kirkelige område.

Der var korsang til gæsterne fredag aften, da Kristeligt Dagblads Pris blev uddelt til fem organisationer.
Der var korsang til gæsterne fredag aften, da Kristeligt Dagblads Pris blev uddelt til fem organisationer. Foto: Leif Tuxen.

Hver af de fem jubilæumspriser består af 25.000 kroner. I alt uddeles 125.000 kroner til fem organisationer, hvis diakonale arbejde i høj grad bygger på frivilliges indsats:

Under coronakrisen begyndte KFUM’s Sociale Arbejde at køre ud med blandt andet mad og tøj i yderområder, hvor der kan være langt til et socialt fællesskab. I KFUK’s Sociale Arbejdes genbrugsbutikker – Reden Genbrug – i København, Odense og Aalborg går indtjeningen fra butikkerne til at hjælpe gadens kvinder, der i Rederne kan få rådgivning, et måltid mad, en varm seng at sove i og et bad.

Frelsens Hær uddeler hvert år julehjælp til tusindvis af familier, hvor økonomien er så stram, at det kan være svært at holde en traditionel jul for børnene. Omkring 7000 familier fik sidste år en håndsrækning.

I Kirkens Korshærs Sct. Nicolai Tjenesten fik de sidste år 56.000 opkald fra mennesker, som trængte til en anonym samtale og måske et godt råd fra et lyttende menneske.

Og i Blå Kors’ TUBA – Terapi og rådgivning for Unge, der er Børn af Alkohol- og stofmisbrugere – hjælper de frivillige terapeuter og rådgivere unge mennesker, som er vokset op i hjem med misbrugsproblemer.

Med prisen følger også en bronze-statuette af kunstneren Peter Brandes. Kristeligt Dagblads bestyrelsesformand Mogens Madsen overrækker priserne til repræsentanter fra de fem organisationer, når avisen fredag fejrer sit 125-års jubilæum med en fest for avisens medarbejdere og inviterede gæster på Glyptoteket i København.

Lidt over 200 gæster fejrede fredag Kristeligt Dagblads 125-årsfødselsdag i smukke omgivelser i Ny Carlsberg Glyptoteket, der blev indviet i 1897, et år efter Kristeligt Dagblads fødsel. Til fejringen modtog fem organisationer Kristeligt Dagblads Pris.
Lidt over 200 gæster fejrede fredag Kristeligt Dagblads 125-årsfødselsdag i smukke omgivelser i Ny Carlsberg Glyptoteket, der blev indviet i 1897, et år efter Kristeligt Dagblads fødsel. Til fejringen modtog fem organisationer Kristeligt Dagblads Pris. Foto: Leif Tuxen