Prøv avisen

Herberger er lukket land for hundeejere

Hjemløs mand med sin hund på Nørreport Station.

Kun fire ud af 60 herberger i Danmark vil have hunde indenfor. Det betyder, at mange hjemløse foretrækker at overnatte uden tag over hovedet

Hjemløse med hund må ofte krybe sammen på en kold bænk i stedet for at sove i en varm seng på et af de danske herberger.

Det er nemlig kun tilladt på fire ud af de 60 herberger i Danmark at få den firbenede ven med indendørs, skriver 24 timer. Derfor vælger mange hjemløse at blive på gaden.

Ifølge interesseorganisationen for hjemløse SAND findes der cirka 5.000 hjemløse i Danmark, og rigtig mange af dem har en hund ved deres side.

"Jeg hører tit, at folk har problemer med, at de ikke må have deres hund med, og derfor forstår jeg ikke, at man ikke gør noget ved det," siger Sofie Bay-Petersen, der er informationsmedarbejder hos SAND, til 24 timer.

Hun frygter, at hjemløse med hund går glip af muligheden for at komme på rette spor igen, når de ikke kan få et sted at bo.

"Ved at sige nej tak til tag over hovedet siger de også nej tak til at komme tilbage til samfundet. Og desuden er det heller ikke sundt at sove udenfor i det her vejr," siger Sofie Bay-Petersen.

Både i København og Århus erkender man problemet, men har svært med at finde en løsning.

"Vi gjorde et forsøg ved at sætte nogle hundehuse op ved et herberg, men de hjemløse ville ikke lade deres hund sove alene, så de blev pillet ned igen," siger Ulrik Aarhus, der er pressechef i Socialforvaltningen i København.