Prøv avisen

Homoseksuelle er utilfredse med vielsesritual

Vielsesritualet skaber forskelsbehandling af homoseksuelle og heteroseksuelle. Politikerne vil nu have en lovændring. - Foto: Arkivfoto

Vielsesritualet på rådhuset forskelsbehandler homoseksuelle fra heteroseksuelle. Politikerne vil nu have en lovændring

En kvinde og en mand siger ja til hinanden ved en vielse og indgår et ægteskab.

Et homoseksuelt par siger ja til hinanden og indgår et registeret partnerskab.

Vielsesritualet på rådhuset skaber røre hos homoseksuelle, der ser forskelsbehandlingen som et stort problem.

Det skriver berlingske.dk.

- Vi ønsker ligestilling overalt i samfundet og kæmper derfor for et kønsneutralt ægteskab, hvor ritualet er det samme, hvad enten parret er heteroseksuelt eller homoseksuelt, siger Hans Christian Seidelin, der er formand for Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske.

Ønsker lovændring
Forskelsbehandlingen får nu kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune Pia Allerslev (V) til at fremsætte et lovforslag, der skal ændre på vielsesritualet.

- Når man tænker på udviklingen i homoseksuelles vilkår de seneste år, er det mærkeligt, at vi ikke også anerkender en ligestilling mellem homoseksuelle og heteroseksuelle ved rådhusvielser, siger Pia Allerslev til berlingske.dk.

Pia Allerslev mener, at det er uhensigtsmæssigt, at vielsesritualet ved rådhusvielser forskelsbehandler homoseksuelle fra heteroseksuelle.

Hun fremsætter derfor et nyt lovforslag, der skal ændre formuleringen "registreret partnerskab" til "ægteskab" og "vielse".

- Det her handler om, at vi selvfølgelig bør behandle folk ens uanset seksualitet, siger Pia Allerslev.