Prøv avisen

Hospice-beboere snyder døden

Flere gange er en beboer på Hospice Sjælland kommet så meget til hægterne, at vedkommende er blevet udskrevet. - Foto: stock.xchng. Foto: stock.xchng.

Hospice Sjælland i Roskilde har flere gange været ude for, at en beboer er kommet så meget til hægterne, at det har været nødvendigt at udskrive vedkommende igen

Et hospice behøver ikke nødvendigvis være livets endestation.

Inden for det seneste år er det sket 18 gange, og blandt eksemplerne er en kvinde, som var den første beboer, der blev indskrevet på Hospice Sjælland, hvilket skete for præcis et år siden i går, skriver Dagbladet Roskilde

- Hun fik det så godt, at hun flyttede hjem til sin mand igen. Vi har sendt hende en buket blomster for at markere dagen, siger konstitueret hospicechef Lise-Lotte Andersen.

Den paradoksale situation opstår typisk, når opholdet på hospicet fører til, at beboeren genvinder sin appetit og sine kræfter og dermed når frem til et stadium, hvor plejen ligeså godt kan foregå i hjemmet.

- Den længste tid, vi har haft en beboer, var et halvt år. Vedkommende var en af dem, som blev udskrevet, men vi har også haft tilfælde, hvor folk er vendt tilbage, når de er blevet svagere igen, fortæller Lise-Lotte Andersen.

De 18 hjemsendelser skal sættes op imod, at Hospice Sjælland i sit første år har haft cirka 160 beboere boende i sine 12 boliger.

I gennemsnit har beboerne opholdt sig på stedet i 22 dage. Den yngste har været 29 år, mens den ældste var 91.

Hospice Sjælland kunne i går fejre sin et-årsdag.