Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at læse alle artikler

Glemt adgangskode? Klik her.

Hvad har fået 44 millioner mennesker til at ”like” et billede af et æg?

Det er et æg som dette, der har fået det sociale medie Instagram til at flyde over med likes. Foto: Shutterstock/Iris/Ritzau Scanpix

Et billede af et æg er nu det mest likede opslag i det sociale medie Instagrams historie. "Jeg tænkte, at det kunne være et interessant eksperiment at forsøge at slå rekorden med noget så simpelt som muligt," siger personen bag kontoen "world_record_egg"

44.739.731 mennesker. Eller det, der svarer til næsten otte gange Danmarks befolkning. Så mange mennesker har i skrivende stund liket ét bestemt billede på det sociale medie Instagram.

Og hvad er det, der har fået så mange mennesker til at forenes i cyberspace, spørger du?

Et æg. Et billede af et ganske almindeligt, brunt æg.

Med teksten "Lad os sætte en ny verdensrekord sammen og få det mest likede billede på Instagram. Lad os slå den nuværende verdensrekord, som Kylie Jenner er indehaver af (18 millioner likes). Vi kan gøre det", har den helt nye Instagram-konto "world_record_egg" siden den 4. januar høstet næsten 45 millioner likes. Billedet, der dermed er det mest likede nogensinde i Instagrams otte år lange historie, har fået den store udbredelse ved, at en masse brugere - der kalder sig #EggSoldiers - har delt billedet for at bryde Kylie Jenners eneherredømme.

Kylie Jenner er en 21-årig reality-stjerne og mangemillionær. Hun er en del af den amerikanske Kardashian-familie, som er kendt fra realityprogrammet "Keeping Up with the Kardashians", og er ifølge finansmagasinet Forbes indehaver af en formue på 900 millioner dollars (omkring 5,9 milliarder danske kroner, red.), som hun har tjent ved at sælge make-up fra sit kosmetikfirma "Kylie Cosmetics".

Hun har 124 millioner følgere på Instagram og har siden februar haft rekorden for det mest likede billede på det sociale medie; et billede af hendes nyfødte datters hånd, der knuger moderens tommelfinger.

Men hvorfor bruge noget så simpelt som et æg til at smide Kylie Jenner af tronen? Det britiske medie ABC News har fået fat i personen bag Instagram-kontoen "world_record_egg", der fortæller, at idéen opstod spontant, efter vedkommende havde læst en artikel om de mest likede Instagram-opslag i 2018.

"Jeg tænkte, at det kunne være et interessant eksperiment at forsøge at slå rekorden med noget så simpelt som muligt," skriver vedkommende, der bor i London, i en mail til ABC News.

"Jeg går ud fra, at det også er en kommentar til kendiskulturen om, hvor skrøbelig og let den er at slå sprækker i," skriver personen, der ikke afslører sit køn.

Kylie Jenner lader sig dog ikke slå ud uden kamp. Hun har faktisk selv liket æg-billedet, men har efterfølgende delt en video, hvor hun forsøger at spejle et æg på en glohed asfaltsvej.

Det sidste punktum er nok ikke sat i denne fejde.

Men det nu verdenskendte æg viser noget om, hvilken værdi - eller mangel på samme - det, vi liker på de sociale medier, rent faktisk udgør. For mens det i H.C. Andersens tid kunne være en lille fjer, der blev til fem høns, kan det i 2019 være et lille æg, der bliver til 44 millioner likes.