Prøv avisen

Hver tredje dansker vil droppe julegaver

Hver tredje dropper julegaverne

Hver tredje dansker har glemt, hvad de fik i julegave sidste år, og mere end halvdelen mener, at vi bruger for mange penge på julen

Hvis du ikke kan huske hvad din udkårne gav dig i julegave sidste år, er der ingen grund til at være flov.

For næsten hver tredje dansker har glemt, hvad ægtefællen lagde i pakken under juletræet, skriver Politiken juleaftensdag.

Særlig mændene kan ikke huske, om den indeholdt et par sokker, en flaske barbersprit eller en bog om fodboldlandsholdets træner, Morten Olsen.

Mens julefreden sænker sig over Danmark, har analyseinstituttet Megafon for Politiken og TV 2 spurgt et repræsentativt udsnit af danskerne om deres erfaringer med det tilbagevendende juleræs.

57 procent af danskerne mener, at vi bruger for mange penge på den søde juletid, mens 32 procent er helt eller overvejende enige i, at det ville være en god idé at stoppe gavetraditionen helt og aldeles.

Roskildes tidligere biskop dr.theol. Jan Lindhardt hører til de glemsommes kategori. Han betegner Megafonundersøgelsens resultater som "tankevækkende":

- Jeg købte gaver forleden og kan kun bekræfte, at det er virkelig slemt. Men derfor synes jeg alligevel ikke, at vi bør afvikle traditionen. Selv om vi ikke

kan huske, hvad vi fik, er der en ubevidst glæde ved pakker, der trækker spor tilbage til barndommen. Samtidig kræver det en lille gave fra familien, når Guds søn kom til verden. Uden at det behøver være et fjernsyn, siger Jan Lindhardt til Politiken.

Arkiv, Julegaver under juletræet Foto: Brian Bergmann