Prøv avisen

IA-formand spår grønlandsk regeringsaftale efter 15. april

Ifølge Múte Bourup Egede holdt han de første uforpligtende samtaler med øvrige partier allerede onsdag - samme dag som valgresultatet faldt på plads. (Arkivfoto). Foto: Christian Klindt Solbeck/Ritzau Scanpix

IA-formand Múte Bourup Egede har allerede holdt de første uforpligtende samtaler med øvrige partier.

Der går mindst en uge, før en ny aftale om en koalitionsregering i Grønland vil være på plads.

Det siger formand for Inuit Ataqatigiit (IA) Múte Bourup Egede ifølge det grønlandske medie KNR.

- Vi har brug for nogle dage til at føre samtaler og til at skabe en koalition. Man skal regne med, at vi vil kunne underskrive en koalitionsaftale efter den 15. i denne måned, siger IA-formanden.

IA blev det største parti ved det grønlandske valg og har derfor førsteret til at forsøge at danne regering. Partiet fik 12 mandater i Inatsisartut, det grønlandske parlament. Der skal 16 mandater til flertal.

Ifølge Múte Bourup Egede holdt han de første uforpligtende samtaler med øvrige partier allerede onsdag - samme dag som valgresultatet faldt på plads.

Lykkes det IA at danne regering med formanden i spidsen, vil det være blot anden gang siden 1979, at regeringschefen ikke er fra Siumut.

Det socialdemokratiske Siumut mistede ved valget positionen som Grønlands største parti. Dermed må Kim Kielsen efter alt at dømme vinke farvel til posten som leder af Naalakkersuisut, Selvstyret.

/ritzau/

Citeret artikel hos KNR