Iben Thranholm: Måske er tiden ikke moden til så resolutte løsninger

Stram Kurs er et parti med mere at byde på end forslag om hjemsendelser, mener folketingskandidaten Iben Thranholm. Partiet har ikke formået at få andre ting på dagsordenen, siger teologen, der vil overveje, om hun fortsætter i partiet

Iben Thranholm og partiet Stram Kurs nåede ikke spærregrænsen ved folketingsvalget Grundlovsdag. Nu vil teologen overveje, om hun vil fortsætte i partiet. – Arkiv
Iben Thranholm og partiet Stram Kurs nåede ikke spærregrænsen ved folketingsvalget Grundlovsdag. Nu vil teologen overveje, om hun vil fortsætte i partiet. – Arkiv. Foto: Bjarke Ørsted/Ritzau Scanpix.

Iben Thranholm, folketingskandidat for Stram Kurs, hvad er årsagen til, at I ikke nåede spærregrænsen?

Måske er tiden ikke helt moden til så resolutte løsninger, som vi har foreslået. Jeg tror, at vi var kommet ind, hvis vi havde haft længere tid til at føre valgkamp. Vi ville også gerne have haft nogle andre emner på dagsordenen end bare hjemsendelser, men det nåede vi ikke, fordi vi blev opstillingsberettigede så sent. For eksempel ville jeg gerne have fokuseret på at genskabe en fællesskabsfølelse i samfundet, der bygger på de kristne værdier og på familien. Men desværre havde vi ikke tid nok til at præsentere nuancerne i partiets politik.

Du virker til at have stået alene med dit fokus på kristne værdier og familien. Var der reelt nuancer i Stram Kurs’ politik?

Ja, for eksempel talte vores kandidat på Fyn også om, at den stramme udlændingepolitik ikke kunne stå alene. At den nødvendigvis måtte suppleres af reetableringen af et mere traditionelt værdi-grundlag, hvilket blandt andre Nye Borgerlige slet ikke har fokus på.

Din partileder, Rasmus Paludan, talte ikke meget om det kristne værdi-grundlag eller fællesskabsfølelse. Hvorfor er du så sikker på, at Stram Kurs har andet at byde på end forslag om hjemsendelser?

Jeg blev netop spurgt, om jeg ville være kandidat, fordi Rasmus Paludan gav mig ret i, at vores eget værditab er et af de største problemer. Men han har haft denne mærkesag om hjemsendelser, som han har valgt at vinkle på. Og så har jeg måske ikke været god nok til at få klargjort, at vi står for mere end det.

Hvis han virkelig mente, at det var vigtigt at tale om egne værdier, havde han vel gjort det?

Det må du spørge ham om. Han synes i hvert fald, at det er rigtigt, at jeg har gjort det.

Fortsætter du i Stram Kurs?

Jeg vil lige bruge nogle dage på at overveje, om denne kamp kæmpes bedst alene politisk eller også på andre fronter. Det er i hvert fald vigtigt, at værdikampen bliver til en folkebevægelse og ikke bare et punkt på en politisk dagsorden, som ender i en snak om pensionsalder og normeringer i børnehaver.

Har du tænkt på, om dit kandidatur for et ekstremt parti har svækket din troværdighed, når du fortsætter som debattør?

Det må komme an på en prøve, om folk fortsat synes, at jeg er værd at lytte til. Jeg har under valgkampen stået for det, jeg hele tiden har stået for. Det vil man vide, hvis man har læst mine klummer gennem de seneste år. Jeg har ikke pludselig skiftet mening.

Var det forkert at fokusere så meget på hjemsendelser?

Det er meget bekymrende, at der er områder i Danmark, hvor politiet ikke har kontrol. Og at man må leve under politibeskyttelse, hvis man siger visse ting. Det bliver vi nødt til at forholde os til.