Imam-søn risikerer fire års fængsel

Hizb ut-Tahrir atter i fokus for opfordring til drab på jøder. Denne gang kommer truslen fra søn af den afdøde imam Abu Laban

Taimullah Abu Laban, søn af den tidligere imam Ahmad Abu Laban, risikerer fire års fængsel.Det sker efter han har fremsat offentlige udtalelser, hvor han opfordrer til drab på jøder og at staten Israel skal udslettes. Her ses Taimullah Abu Laban tale ved en konference i Bella Center i oktober 2010. Foto: Scanpix.
Taimullah Abu Laban, søn af den tidligere imam Ahmad Abu Laban, risikerer fire års fængsel.Det sker efter han har fremsat offentlige udtalelser, hvor han opfordrer til drab på jøder og at staten Israel skal udslettes. Her ses Taimullah Abu Laban tale ved en konference i Bella Center i oktober 2010. Foto: Scanpix. Foto: Søren Bidstrup.

Taimullah Abu Laban, søn af den tidligere imam Ahmad Abu Laban, risikerer fire års fængsel.

Det sker efter han har fremsat offentlige udtalelser, hvor han opfordrer til drab på jøder og at staten Israel skal udslettes.

Taimullah Abu Laban siger direkte i et foredrag på Hizb ut-Tahrirs hjemmeside, khilafah.dk følgende:»Det er kun muslimerne, det er hæren, det er sværdet som jøderne forstår. De forstår ikke andet. Dræb,« siger han.

Også i et andet foredrag siger han:» Jeg vil, imshallah, slutte af med det glædelige budskab fra profeten .. Det glædelige budskab om at jødestaten vil blive bekæmpet af muslimerne og de vil ikke finde nogle steder at flygte hen. Selv stenene vil afsløre, hvor de gemmer sig henne.»I kommer til at bekæmpe dem og dræbe dem. Indtil selv stenene vil sige, åh muslim, dette er en jøde, så kom og dræb ham«,« siger han.

Der er mange lignende citater i foredragene.

Udtalelserne kan meget vel falde ind under paragraf 136 i straffeloven, der lyder.»Den, som uden derved at have forskyldt højere straf offentlig tilskynder til forbrydelse, straffes med bøde eller fængsel indtil 4 år.«

Trine Baumbach, adjunkt og ph.d ved Københavns Universitet, forklarer at loven netop omfatter trusler mod befolkningsgrupper.

»Hvis man fremsætter en direkte trussel eller opfordring til drab mod en konkret person, så kan man blive medskyldig i drab. Det er langt værre. Denne paragraf anvendes netop, når det ikke er konkrete personer, men ukonkrete befolkninggrupper, der fremsættes trusler mod,« siger hun og understreger, at hun ikke udtaler sig konkret om Taimullah Abu Labans sag, men blot generelt.

Rigsadvokaten er netop nu i gang med at undersøge om Hizb ut-Tahrir kan gøres ulovlig og dermed tvangsopløses.Den tidligere formand i Hizb ut-Tahrir, Fadi Abdullatif er dømt i 2003 for trusler ved at citere koranen på en facon, der opfordrede til vold mod jøder.