Prøv avisen

Indvandrere vil forbyde angreb på religion

Loven bør forbyde film og bøger, der angriber islam, mener 50 procent af indvandrerne og deres efterkommere fra muslimske lande i en ny meningsmåling

Angreb på religion bør være strafbart i Danmark.

Det mener halvdelen af indvandrere og efterkommere fra muslimske lande ifølge en meningsmåling, som Danmarks Statistik har gennemført blandt 2.792 personer for den liberale tænketank Cepos, skriver Jyllands-Posten.

Hver anden mener, at loven bør forbyde film og bøger, der angriber religion. 35 procent af indvandrerne og 40 procent af deres efterkommere er imod.

Bekymrende svar
Forskningspolitisk chef i Cepos, Geert Laier Christensen, mener, at svarene i undersøgelsen er bekymrende.

Han hæfter sig ved, at efterkommere af indvandrere fra muslimske lande mener, at loven skal beskytte religion.

- Det overrasker mig, at så mange ikke bakker op om frihedsrettighederne herhjemme. Hvis dette synspunkt vinder frem, risikerer vi, at den frie debat forstummer, og det bliver legitimt at angribe dem, der angriber religionen, siger han.

De seneste måneder har Durban II-konferencen, der afholdes i april, skabt debat, fordi Organisationen af Islamiske Lande (OIC) netop vil sidestille racediskrimination og religionskritik. Det har fået flere lande til at true med at blive væk fra konferencen i protest.

Integrationskonsulent Manu Sareen har skrevet under på en protest mod konferencen. Han er ikke overrasket over, at der også i Danmark er mange muslimer, der vil forbyde religionskritik.

- Det er dystre tal, men desværre bekræfter det blot, hvad jeg hører fra unge efterkommere af indvandrere. De fokuserer på, at alting er bedre i forældrenes hjemland 6.000 km væk, siger Sareen.