Prøv avisen

Indvandrerkvinder fylder krisecentre

– Vi hører om kvinder, der slæber sig hen på arbejdet, men som slet ikke kan producere noget, fordi de er kede af det eller er banket sønder og sammen. Det påvirker ikke blot dem selv og produktionen, men også deres kolleger og arbejdsmiljøet generelt, at kvinder har det så skidt, siger formand for Landsorganisationen af Kvindekrisecentre Anna Mau. - Foto: stock.xpert

Det er primært kvinder med udenlandsk baggrund, der banker på krisecentrets dør, når de har fået bank af manden. Ny forskning skal hjælpe kvinderne

Kvindekrisecenteret Dannerhuset oplever i stigende grad, at kvinder med udenlandsk baggrund opsøger hjælp, fordi de får bank af deres mænd. Men der er alt for lidt viden om kvinderne.

Derfor har Dannerhuset søsat to forskningsprojekter, som skal undersøge volden i minoritetsfamilier og vurdere den hjælp, som kvinderne får i dag.

- Der mangler i den grad forskning på området, og jeg er mere end glad for, at vi får mere viden om kvinderne, siger direktør i Dannerhuset, Vibe Klarup Voetmann.

Sidste år havde Dannerhuset kontakt til over 1400 kvinder, og 70 procent af dem har ikke dansk baggrund. De fleste er ifølge Vibe Klarup Voetmann fra Mellemøsten.

TrygFonden har støttet projekterne med 3,4 millioner kroner.