Prøv avisen

Indvandrerpolitikere: Tonen er for hård

Tonen og kursen er blevet for skarp fra landspolitikerne og medierne oven på den seneste tids uro blandt unge indvandrere i storbyerne. -

Danmark vil opleve mere ballade, hvis ikke tonen og kursen over for indvandrere bliver anstændig, advarer byrådspolitikere

Det skal være slut med at gøre indvandrere til syndebukke.

Tonen og kursen er blevet for skarp fra landspolitikerne og medierne oven på den seneste tids uro blandt unge indvandrere i storbyerne. Konsekvensen kan blive, at uroen breder sig yderligere. Det mener i hvert fald 92 procent af byrådspolitikerne med indvandrerbaggrund, viser en rundspørge Ritzau har foretaget.

- Lige nu har vi godt styr på integrationen i Holstebro, men hvis ikke tonen ændrer sig, så frygter jeg, at vi også her kan få problemer, siger Fouad Saleh Karnib (R) fra Holstebro Byråd og fortsætter:

- De personer, der har været involveret i ballade, er en meget lille gruppe indvandrere. Alle de gode historier om os indvandrere i resten af landet forsvinder.

Ritzau har foretaget en rundspørge blandt de 68 byrådspolitikere, der kommer fra det der normalt kaldes "ikke-vestlige" lande. 35 har svaret.