Inger Støjberg: Johanne Schmidt-Nielsen er ikke mere hellig end paven

Venstres Inger Støjberg synes, at Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten er både ualmindelig dygtig, godt selskab og politisk korrekt på den gode måde

Johanne Schmidt-Nielsen er flittig og velforberedt, og så kan hun også bide fra sig, når det er nødvendigt. Det synes jeg er en vigtig egenskab at have som politiker, siger Inger Støjberg (V) om sin politiske modstander Johanne Schmidt-Nielsen (EL).
Johanne Schmidt-Nielsen er flittig og velforberedt, og så kan hun også bide fra sig, når det er nødvendigt. Det synes jeg er en vigtig egenskab at have som politiker, siger Inger Støjberg (V) om sin politiske modstander Johanne Schmidt-Nielsen (EL). . Foto: Sofia Juliane Lydolph/Martin Stampe.

”Jeg kan sige noget godt om alle mine kollegaer i Folketinget, selvom jeg er politisk uenig med rigtig mange af dem. Men skal jeg vælge én, er det uden tvivl Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen. Jeg sætter stor pris på hende som kollega, fordi hun er skarp, et virkelig sødt væsen, og fordi hun ligesom jeg har en stor svaghed for Coca-Cola,” siger Inger Støjberg fra Venstre.

”I mange år havde Johanne Schmidt-Nielsen og jeg ikke et særlig godt forhold til hinanden. Men i 2012 var vi i Kenya med Folketingets Integrationsudvalg for at besøge flygtningelejre. På rejsen kom vi til at snakke en del sammen. Der gik det op for mig, at Johanne Schmidt-Nielsen - udover at være dygtig - er et rigtig sympatisk og godt menneske. Hun er humoristisk, og hun er utrolig godt selskab.”

”Johanne Schmidt-Nielsen og jeg er jo fuldstændig uenige om stort set alt i politik. Hun tror på Enhedslistens projekt, og her beundrer jeg hende for at være ihærdig og vedholdende i forhold til at kæmpe for sin sag. Johanne Schmidt-Nielsen er flittig og velforberedt, og så kan hun også bide fra sig, når det er nødvendigt. Det synes jeg er en vigtig egenskab at have som politiker. Det nytter ikke noget, at man er én stor undskyldning. Man må stå op for sig selv og for sin sag og råbe op, når det er nødvendigt.”

”Og så er der også det herlige ved Johanne Schmidt-Nielsen, at hun drikker rigtig meget Coca-Cola. At hun drikker de der kapitalistdråber. Det nyder jeg at tænke på, hver gang vi tager en Coca-Cola sammen efter møderne. Forleden lavede hun også en Facebook-opdatering, da hun havde været på McDonald's.

”Det er lige præcis det gode ved Johanne Schmidt-Nielsen og fortæller noget om, hvad hun er for et menneske. Johanne Schmidt-Nielsen er ikke mere hellig end paven, og det skal man heller ikke være. Jeg sætter stor pris på Johanne Schmidt-Nielsen, og jeg er meget glad for, at hun ikke faldt i Enhedslistens rotationsprincip. Jeg glæder mig til at dele arbejdsgang, Coca-Cola og politiske debatter med hende på Christiansborg de kommende fire år.”