Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at læse alle artikler

Glemt adgangskode? Klik her.

Jakobsvejen kalder på moderne pilgrimme

-- Foto: Erik Bjerager.

**MIDDELALDERENS GAMLE pilgrimsrute til apostlen Jakobs grav i Santiago de Compostela i Spanien er i løbet af få år blevet genoplivet. Sidste år vandrede flere end 100.000 mennesker fra hele verden her.

Også mange danskere slår ind på Caminoen, Vejen. Kristeligt Dagblads chefredaktør, Erik Bjerager, er netop vendt hjem fra en vandring i de gamle pilgrimmes fodspor og beretter om det moderne pilgrimsfænomen. På vejen til Santiago og videre til havet mod Finisterre, Verdens ende, møder man hver dag nye mennesker med rygsæk og en særlig historie at fortælle.

Mange af de moderne pilgrimme er ikke kristne i gængs forstand, men vandrer der som led i et skifte i deres liv. De søger en ny dybde og et vendepunkt, som ikke nødvendigvis har at gøre med troen på Gud. Nogle mener, at den massive tilstrømning af vandrende er udtryk for moderne materiel forstoppelse og en søgen efter enkelthed. Men når man først er der, lades man ikke upåvirket, og enhver pilgrimsvandring er i kristen forstand en vandring mod et møde med Gud.

Læs mere her