Prøv avisen

Jøder og muslimer vil gerne have kristendomsfag

Foto: Ritzau Scanpix/Kasper Palsnov

Muslimer og jøder ønsker obligatorisk kristendoms-undervisning i folkeskolens ældste klasser

Imam Fatih Alev og overrabiner Bent Lexner blander sig nu i diskussionen om, hvorvidt kristendomsfaget skal gøres obligatorisk i folkeskolen.

De to mener ikke, at muslimske og jødiske børn skal kunne fritages for kristendomsundervisningen i skolens ældste klasser. På det tidspunkt er de unge nemlig gamle nok til at forholde sig til, hvad de får fortalt.

– I de første skoleår er påvirkningskraften meget stærk på børnene, og de kan nemt blive frustrerede over at høre religiøse fortællinger, der ikke passer overens med dem, de hører derhjemme. Men i de ældste klasser ser jeg ikke noget problem i, at jødiske børn lærer om kristendommen, som jo er den kulturbærende faktor i Danmark, siger Bent Lexner.

Udmeldingen kommer, efter at undervisningsminister Bertel Haarder (V) trods pres fra både De Konservative og Dansk Folkeparti offentligt har fastholdt, at religiøse mindretal i Danmark skal have ret til at blive fritaget fra kristendomsundervisningen.

Overrabineren får støtte af den danske imam Fatih Alev, der tror, at de fleste muslimske forældre også vil gå ind for den obligatoriske undervisning.

– Bekymringen fra de forældre, jeg har snakket med, er, at de mindste børn bliver forvirrede over ikke at vide, hvad de skal tro på. Men jeg tror, de fleste gerne vil have kristendomsundervisningen i de ældre klasser. Dem, der ikke vil, er de ressourcesvage forældre, der føler sig usikre på, om deres børn ved nok om islam til at stå fast ved deres tro, siger han.