Jeg vidste ikke, at det var unormalt at græde sig selv i søvn

Hver dag frem til jul spørger vi en værdig modtager, hvad den bedste julegaver vil være. I dag med Lin Frandsen, frivillig i Det Sociale Netværk.

Lin Frandsen, frivillig, Det Sociale Netværk. –
Lin Frandsen, frivillig, Det Sociale Netværk. –. Foto: Lars Svankjær.

Lin Frandsen kæmpede i sine ungdomsår med en depression. I dag arbejder hun som frivillig for foreningen Det Sociale Netværk og holder undervisningsoplæg på skoler.

Hvad er den bedste julegave, man kan give en psykisk sårbar person?

Det må være at få psykiske sygdomme italesat allerede i folkeskolen. At få den mentale sundhed på skoleskemaet. Da jeg gik i skole, græd jeg i nogle perioder hver dag. Jeg vidste ikke, at det at græde sig selv i søvn var unormalt. Jeg har selv fra starten været åben med venner og veninder om min psykiske sårbarhed, men der sidder jo mange og gemmer sig bag kasketten og knækker fingre i klasseværelserne, når jeg er ude at undervise. De står måske alene med de følelser. Man kan se, at de er enormt påvirkede, når vi kommer og får åbnet til de svære følelser. Alle kender en, der kan have problemer med angst eller sociale situationer og derfor er der også mange, der kan relatere til vores oplæg, men der bliver bare ikke altid grebet ind, fortæller Lin Frandsen.

LÆS OGSÅ: Ingen skal tænke, at det er synd for os