Jens Rohde var røget ud af ethvert andet parti for sit frontalangreb på partiets formand

Kristendemokraterne mener åbenbart at få mest ud af at beholde folketingsmedlem Jens Rohde - trods hans åbenlyse illoyalitet over for partiformanden og hendes tolkning af partiets abortpolitik

Selvom Jens Rohde går direkte imod Kristendemokraternes linje og angriber partiets formand, ser det ud til, at de ikke kan undvære ham.
Selvom Jens Rohde går direkte imod Kristendemokraternes linje og angriber partiets formand, ser det ud til, at de ikke kan undvære ham. . Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.

Kristendemokraternes ledelse kan ikke sige, at den ikke var advaret om, at samarbejdet med folketingsmnedlem Jens Rohde med stor sandsynlighed ville ende galt. Det gættede flere af hans tidligere nære kolleger på, blandt andet her i avisen, da han meldte sig ind for et år siden.

Da den tidligere Venstre- og Radikale Venstre-politiker bekendte sig som kristendemokrat, skete det efter en flere måneder lang proces. Jens Rohde ville sikre sig, at han som folketingsmedlem fortsat kunne markere sig som uforbeholden tilhænger af fri abort. Partiledelsen med formand Isabella Arendt i spidsen øjnede en mulighed for at få partiet tilbage i Folketinget og dermed måske også i offentlighedens interesse.