Prøv avisen
Sig noget pænt

Joachim B. Olsen: Mattias Tesfaye har nogle gode, sunde værdier

Nogle af de bedste politiske debatter, jeg har haft, har været med Mattias Tesfaye ude på erhvervsuddannelserne og gymnasierne, siger Joachim B. Olsen (LA) Foto: Keld Navntoft/Tor Birk Trads

Liberal Alliances Joachim B. Olsen er ikke den store tilhænger af debattonen på venstrefløjen, som han mener, alt for ofte bliver skinger og usaglig. Mattias Tesfaye (S) er dog en yderst sympatisk og dygtig undtagelse, mener han

”Der er sådan set flere, jeg synes godt om på venstrefløjen, men jeg vil gerne fremhæve Mattias Tesfaye (S) som en af dem, jeg har stor respekt for,” siger Liberal Alliances folketingsmedlem Joachim B. Olsen.

”Mattias Tesfaye er en rigtig god og meget fair debattør. Han debatterer på en ordentlig måde. Han har ikke nogle af de debat-unoder, der florerer lidt for mange af på venstrefløjen. Der er nemlig desværre mange på den fløj, der har en tendens til at fortælle mig, hvad det er, jeg gerne vil, ud fra en logik om, at det ved de bedre, end jeg selv gør. Hvor man alt for ofte bliver tillagt nogle holdninger, som man slet ikke har. Og hvor man forsøger at få sine modstandere til at fremstå som moralsk dårligere mennesker.

Den slags holder Mattias Tesfaye sig for god til. Han er en af den slags mere pragmatiske socialdemokratiske typer, som jeg egentlig godt kan lide. Måske er det, fordi jeg selv kommer fra en socialdemokratisk familie. Derudover er der jo bare engang imellem nogle, som man har en god kemi med, selvom man er uenige på mange områder.

Efter min mening kan man sagtens have nogle grundlæggende værdier tilfælles på tværs af fløjene. At det er et gode at arbejde for eksempel. Det kan godt være, at jeg er uenig i mange af Mattias' løsninger, men jeg synes helt grundlæggende, at han har nogle fornuftige holdninger til mange ting. Jeg synes, at han har nogle gode, sunde værdier. I debatter bliver han heller aldrig skinger. Han er meget saglig, og han er god til faktisk at lytte til sin modstanders argumenter.

Samtidig er han god til at være nærværende i debatterne. Nogle af de bedste politiske debatter, jeg har haft, har været med Mattias Tesfaye ude på erhvervsuddannelserne og gymnasierne. Tit ville jeg ønske, at alle danskere kunne se den slags debatter i stedet for dem, der vises på tv. Sådan noget som ”Debatten” på DR, hvor det alt for tit ender med at blive skingert og usagligt. Det er ikke sådan, at vi hænger ud privat, men jeg tror helt sikkert, at Mattias Tesfaye ville være hyggelig og sjov at drikke en øl med.”