Prøv avisen

Johnny Madsen: Jeg er anarkist

Den enkle historie er, at Liberal Alliance gerne ville pynte sit gruppeværelse med Johnny Madsens billeder, men fik nej fra Folketingets rådgivende kunstudvalg. Foto: Martin Ballund

Johnny Madsen er dybt skuffet og trist over udvalgets beslutning

Egentlig ville Johnny Madsen ikke tale med nogen journalister før den officielle fremvisning af sine billeder i Liberal Alliances gruppeværelse i dag. Men i går lukkede hans manager alligevel døren op til lokalet, hvor kunstneren sad omgivet af sine billeder med en flaske rødvin foran sig og en kunstig cigaret i munden.

LÆS OGSÅ: Folkelig kunstner er havnet i liberal værdikamp

Det er forrykt, at der skal sidde et udvalg og vurdere den slags ting. De mennesker har åbenbart læst den samme ene bog om kunst, mens jeg har malet i 40 år. Og de har ikke engang set billederne, sagde Johnny Madsen, der deler det rebelske og antiautoritære med køberne af billederne, Liberal Alliance.

Til spørgsmålet om, hvorvidt han også deler politisk tilhørsforhold med køberne, forsøger hans manager at få kunstneren til at sige ingen kommentarer. Men Johnny Madsen tager en slurk vin og siger:

Både Anders Samuelsen og Villy Søvndal holder tale til ferniseringen, og det er nok mig i en nøddeskal. Jeg er og har altid været anarkist. Sådan er det.