Joy Mogensen vender tilbage efter tab af sit barn

I oktober fødte Joy Mogensen en datter, som var død ved fødslen. Nu vender Mogensen tilbage som minister.

Joy Mogensen (S) er tilbage som kultur- og kirkeminister 1. januar. (Arkivfoto)
Joy Mogensen (S) er tilbage som kultur- og kirkeminister 1. januar. (Arkivfoto) Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Joy Mogensen (S) vender tilbage som kultur- og kirkeminister fra 1. januar efter orlov.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Hun har været på orlov, efter at hun i oktober fødte en datter, som var død ved fødslen.

- Det er svært at finde ud af, hvornår det rigtige tidspunkt for at komme tilbage på arbejde er, og det er meget individuelt, hvornår man er klar. Men for mig er det rigtigt at komme tilbage nu, skriver hun på Facebook.

- Det er lige så stille begyndt at krible i mig for at komme i gang igen. Og de sidste uger er jeg begyndt at forberede mig på den vigtige opgave, det er at skabe et mere aktivt og deltagende Danmark.

- For det er jo det, især kulturlivet og kirken skal kunne; inspirere og motivere os til at være den bedste version af os selv, skriver Joy Mogensen.

I begyndelsen af november var hun i tvivl om, hvornår hun ville komme tilbage.

- Til min datters bisættelse sagde en klog kone, at sorg ikke er noget, man skal overstå, ikke er noget, man skal ud på den anden side af. Det vil altid være der.

- Men den bliver ikke ved at fylde det hele. Når sorgen ikke fylder for meget, kommer jeg på arbejde igen, skrev Joy Mogensen dengang på Facebook.

Mens Joy Mogensen har været på orlov, har udviklingsminister Rasmus Prehn (S) været fungerende kulturminister, mens transportminister Benny Engelbrecht (S) har været fungerende kirkeminister.

Dem sender hun en tak for indsatsen.

- Af respekt for de to ministre, der varetager mine opgaver, kommer jeg ikke til at udtale mig til medierne om politik, før jeg begynder på arbejde igen efter nytår.

- En helt særlig, hjertelig tak til dem for at have passet og udviklet det så dygtigt, som de har, skriver hun om sine ministerkolleger.

/ritzau/