Sig nærmer tiden...hvor vi skal have købt ind og gjort klar til den store julemiddag.
Og selv om årets julemenu for mange af os har en ret stor lighed med menuen fra forrige år og året før, kommer her en oversigt med opskrifter til hele julemiddagen og alt det, der følger med af konfekt, kager og andre gode sager.
Og lad os da begynde i den søde ende, eksempelvis med småkagerne, som der findes en opskrift på her.
En anden opskrift på lækre julekager findes her.
Til den søde tand kan også anbefales en anden juleklassiker, havregrynskugler, hvor børn og børnebørn er oplagt at hive ind som ekstra arbejdskraft. Her kan Kristeligt Dagblad anbefale intet mindre end "Helenes himmelske havregrynskugler".
Lidt konfekt hører også til. Og her er derfor opskrifter på både marcipan, pistaciemarcipan og såkaldte orangettes.
Så nærmer vi os hovedretten, som jo oftest er enten and eller flæskesteg. Begge dele er der opskrifter på her.
Kalkun er en sjælden spise i de danske hjem til jul, hvor de fleste foretrækker and. Men faktisk kom kalkunen til Europa allerede i 1300-tallet, så måske man skulle afprøve den som julemad, og her kan denne opskrift bruges.
Nu er vi efterhånden nået frem til desserten, og igen må man sige, at de danske juleborde ikke er præget af den store originalitet: Ris á l'amande eller risengrød.
Her findes en god opskrift på begge dele.
OPSKRIFT PÅ RISENGRØD OG RIS Á L'AMANDE
Skulle man have lyst til at gøre 2012 til året, hvor hele den traditionelle julemenu sættes på hylden for en stund, er der mange alternativer, ikke mindst fra den store verden.
Her kan man eksempelvis hente en julemenu, baseret på indiske retter.
Hvis springet fra ande- og flæskesteg til indisk mad virker en anelse overdrevet, kan man jo kombinere den traditionelle julemad med lidt nyt tilbehør.