Prøv avisen

Justitsminister uvidende om burkaomfang

Brian Mikkelsen. - Foto: Claus Fisker

Det er ikke en stigning i antallet af kvinder, som går med burka eller niqab, der får de Konservative til at foreslå et forbud

Selv om de Konservative nu foreslår at forbyde burka eller niqab i det offentlige rum, så ved justitsminister Brian Mikkelsen (K) ikke, om der har været en stigningen i antallet af kvinder, som bærer den muslimske hovedbeklædning.

- Justitsministeriet er ikke bekendt med, om der har været en stigning i antallet af herboende kvinder, der bærer burka eller niqab i det offentlige rum, skriver Brian Mikkelsen i et svar til Folketingets retsudvalg.

Brian Mikkelsen henviser til, at VK-regeringens arbejdsgruppe om burkaer og anden lignende beklædning blandt andet skal undersøge udbredelsen af burka og niqab i Danmark.

Det omstridte Konservative forslag har ikke blot splittet VK-regeringen - hvor regeringspartneren afviser et forbud - også mange konservative afviser et sådan forbud. I protest mod burkaforbuddet stiller hovedbestyrelsesmedlem Peter Norsk op mod Lene Espersen (K) som formand ved De Konservatives kommende landsråd senere på måneden.

Da Lene Espersen præsenterede forslaget tidligere på måneden erkendte hun, at "vi har ændret holdning" med henvisning til, at de Konservative er kommet frem til, at hovedbeklædningen er kvindeundertrykkende.