Kaare Dybvad om ny post: Der bliver mindre plads til skarpvinklede ideologiske udmeldinger

Kaare Dybvad Bek er kendt som socialdemokraternes chefideolog, men som nyudnævnt udlændinge- og integrationsminister vil han spille en mere tilbagetrukket rolle

Statsminister Mette Frederiksen præsenterer Mattias Tesfaye som ny justitsminister, Kaare Dybvad Bek som ny udlændinge- og integrationsminister samt medlem af Folketinget Christian Rabjerg Madsen som ny indenrigs- og boligminister ved Amalienborg i København mandag den 2. maj 2022.
Statsminister Mette Frederiksen præsenterer Mattias Tesfaye som ny justitsminister, Kaare Dybvad Bek som ny udlændinge- og integrationsminister samt medlem af Folketinget Christian Rabjerg Madsen som ny indenrigs- og boligminister ved Amalienborg i København mandag den 2. maj 2022. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.

Kaare Dybvad Bek, du sagde ved ministeroverrækkelsen, at du ikke vidste, om det var din drømmepost. Hvorfor har du alligevel sagt ja til at blive ny udlændinge- og integrationsminister?

Det har jeg gjort, fordi det er en vigtig post, som betyder vanvittigt meget for, hvordan vores velfærdssamfund hænger sammen om 10 eller 20 år. Hvis man håndterer den her post dårligt, betyder det, at vi får et land, hvor folk er fattigere og mere opdelte, og hvor der er mindre lighed og færre muligheder. Der er nok ikke mange på posten, der har haft den øverst på listen, men det er afgørende, at vi lykkes.