Kasper Colling Nielsen om sommer: ”Alt ligger åbent foran én”

Forfatter Kaspar Colling Nielsen elsker de lange lyse sommerdage, hvor dagen først rigtig begynder, når han har fri fra arbejde

Sommeren smager af pommes frites, mener den 47-årige forfatter Kaspar Colling Nielsen. Han ender i hvert fald altid med at spise mange af dem, når han rejser 
på sommerferie.
Sommeren smager af pommes frites, mener den 47-årige forfatter Kaspar Colling Nielsen. Han ender i hvert fald altid med at spise mange af dem, når han rejser på sommerferie. . Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix.

Sommer er synet af kastanjetræer. Jeg bor ved Søerne i København, og jeg er så glad for de store, gamle kastanjetræer, hvis grønne kroner er lige så store som huse. Det og alle menneskene, som er ude på gaden, gør mig simpelthen så glad, når jeg cykler forbi.

Sommer er duften af skrald. Jeg kommer til at tænke på lugten af skrald i varmen. I 1980’erne lugtede der virkelig meget af lort i hele byen, fordi der var så forfærdeligt mange hundelorte overalt. Det gør der ikke længere, men nu kan der lugte af skrald om sommeren.

Sommer er lyden af isterninger, der bliver kastet ned i et glas i gården, hvor jeg bor. Når alle vinduer er åbne, kan man tydeligt høre lyden af klirren i glassene dernede.

Sommer er smagen af pommes frites. Når man er ude at rejse, synes jeg altid, at man ender med at spise rigtig mange pommes frites. Også selvom man prøver at bestille alt muligt andet, så ender man alligevel med at sidde og spise pommes frites.

Sommer er følelsen af lange dage. Det er følelsen af, at når du er færdig med at arbejde, så er dagen faktisk kun lige gået i gang. Når man har fri, så er der stadig helt vildt meget tilbage af dagen. Det er noget af det, jeg savner allermest om vinteren, hvor dagene er så korte – også indholdsmæssigt. Nu bliver det først mørkt sent, og så sker der meget mere. Man kan nå så meget mere, når byen er åben, og alt bare ligger åbent foran én.