KD-formand om Jens Rohdes “usædvanlige“ abortforslag: Det står for egen regning

Højst usædvanligt, at Jens Rohde udfordrer Kristendemokraternes partilinje med nyt abortforslag, siger politisk kommentator. Ingen bliver ekskluderet på grund af politiske uenigheder, siger KD-formand

Få dage inden sit exit stillede Jens Rohde et beslutningsforslag uden om partitoppen i Kristendemokraterne. Det opfordrer regeringen til at arbejde for, at “kvinders ret til abort gøres til en ukrænkelig og umistelig internationalt anerkendt rettighed”.
Få dage inden sit exit stillede Jens Rohde et beslutningsforslag uden om partitoppen i Kristendemokraterne. Det opfordrer regeringen til at arbejde for, at “kvinders ret til abort gøres til en ukrænkelig og umistelig internationalt anerkendt rettighed”. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix.

Jens Rohde smækkede ikke med døren, da han fredag annoncerede, at han efter næste valg siger farvel til Christiansborg og Kristendemokraterne, hvor han det seneste år har været politisk ordfører. Han vil bare noget andet med sit liv end politik, lød det fra Kristendemokraternes eneste MF’er, der også har siddet i Folketinget for Venstre og efterfølgende Radikale Venstre. 

Få dage inden sit exit stillede han dog et bemærkelsesværdigt beslutningsforslag uden om partitoppen i Kristendemokraterne. Det opfordrer regeringen til at arbejde for, at “kvinders ret til abort gøres til en ukrænkelig og umistelig internationalt anerkendt rettighed”, hvilket landsformand Isabella Arendt bekræfter er i modstrid med partiets politik på abort-området.