Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

KD vælger side: Vil have blå statsminister

Jesusfiguren i Vor Frue Kirke i København tog sig tidligere dyster ud, og guldet fremstod sort. Ved hjælp af lyssætning på stautens ryg har lys- arkitekt Asger Bay Christiansen gjort figuren lysere, så den nu i højere grad afspejler det guddommelige lys. -- Foto: Jeppe Michael Jensen Denmark

MED AFSTEMNING KD peger ubetinget på en blå statsministerkandidat. Thornings regering ødelægger kristendom, lyder det

 
 
Den nuværende regering forsøger systematisk at udrydde Danmarks kristne kulturarv med forslag om kønsneutrale ægteskaber, afskaffelse af helligdage og afskaffelse af obligatorisk kristendomsundervisning på læreruddannelserne.

LÆS OGSÅ:Per Ørum: Så blev ægteskabet beskattet

Det mener Kristendemokraterne, som derfor entydig fravælger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og i stedet peger ubetinget på en blå statsministerkandidat.

- Vi er hverken højreorienteret eller venstreorienteret. Vi er menneske-orienteret. Vi vil kæmpe for et stærkt fællesskab i Danmark og et velfærdssamfund med plads til alle, siger formand Per Ørum Jørgensen i en pressemeddelelse.

- Regeringen gør op med solidariteten i Danmark med dens besparelser på førtidspensionister, fleksjobbere, kontanthjælpsmodtagere, handicappede og ældre, siger han.

Udmeldingen bryder med en lang tradition i partiet om først at offentliggøre statsministermeldingen kort tid før folketingsvalg.

Men den falder altså nu, selvom der potentielt er flere år til næste valg.

- Vælgerne har krav på at vide, hvor vi står allerede nu. Jeg ved, at mange borgere efterspørger de positive værdier, som vi repræsenterer i form af et mere medmenneskeligt Danmark, hvor man tager ansvar for sig selv, hinanden og naturen.

- Et Danmark med økonomisk, social retfærdighed og et rummeligt arbejdsmarked, siger Per Ørum Jørgensen.

I øjeblikket sidder Kristendemokraterne ikke i Folketinget. Per Ørum Jørgensen forventer dog, at partiet er opstillingsberettiget igen i løbet af 2012.

I Voxmeters seneste måling foretaget for Ritzau står partiet til 0,3 procent af stemmerne. Det vil sige, at Kristendemokraterne både ligger under spærregrænsen og de 0,8 procent, som partiet opnåede ved seneste folketingsvalg.