Prøv avisen

Key account manager hvad er det?

Tim Gerken er key account manager hos Fynske Medier, hvor han har nogle nøglekunder, som han skal sørge for får mest muligt ud af deres annoncering. – Foto: Privatfoto.

Bagsiden kigger nærmere på nogle af de jobtitler, der ikke umiddelbart afslører, hvad jobbet går ud på. I dag gælder det titlen key account manager, og bagsiden har bedt Tim Gerken om at fortælle om sit job

Hvad betyder din titel?

Jeg arbejder i Fynske Mediers digitale afdeling. Min titel key account manager betyder, at jeg har nogle nøgle-kunder. Jeg har kun få kunder, men dem jeg har, er de store kunder. Det er mit ansvar at sørge for, at de er glade og tilfredse, samt sørge for, at de får mest muligt ud af deres annoncering.

Hvad går dit job ud på?

Mit job går ud på at sælge annoncer og fortælle kunderne, hvilke produkter, der er i Fynske Mediers butik. Men mit job går primært ud på at sørge for de store kunder, som Fynske Medier har. Jeg skal sørge for, at de er tilfredse og sikre deres samarbejde med os. Når jeg snakker med mine kunder, fortæller jeg, hvilke muligheder og fordele der er ved Fynske Medier. Og forhandler annonceaftaler på plads.

Jeg har ikke taget nogen speciel uddannelse for at få min titel som key account manager. Selvfølgelig skal man have en handelsbaggrund samt en stor viden om markedsføring, men der er ikke en speciel uddannelse, man skal igennem. Jeg begyndte som sælger, og så fik jeg mere og mere ansvar. Key account manager er noget, man bliver forfremmet til fra almindelig sælger, i takt med at ens evner og kompetencer stiger.

bagsiden@k.dk