Khader: Hyklerisk hetz mod Dansk Folkeparti

Nu forlader vi Danmark, lyder det fra flere på de sociale medier efter DF's valgsucces. En usmagelig og hyklerisk overreaktion, mener Naser Khader

En af de politikere, der mildest talt ikke er begejstret for kommentarerne på de sociale medier, er Naser Khader, nyvalgt folketingsmedlem for De Konservative.
En af de politikere, der mildest talt ikke er begejstret for kommentarerne på de sociale medier, er Naser Khader, nyvalgt folketingsmedlem for De Konservative. Foto: Sofie Amalie Klougart Nansensgade 11, st. th 1366 København K

Den store fremgang for Dansk Folkeparti har været mere, end flere danskere har kunnet kapere. I hvert fald er de sociale medier i øjeblikket fyldt med afstandtagen til partiet, der ved valget blev den helt store vinder i blå blok og sikrede sig et kryds fra 741.173 danskere - mere end hver femte vælger. Nogle skifter deres profilbillede ud med en ”sort skærm” for at markere, at de mener, at Danmark nu er gået i sort, mens andre proklamerer på Facebook og Twitter, at de nu vil ”flygte” ud af landet under det fælles emneord eller ”hashtag” kaldet #nuerjegflygtning - ”nu er jeg flygtning”.

”Okay. Jeg flytter. Inden grænsebommen sættes op. Engang var jeg dansker. #nuerjegflygtning”, skriver en bruger på Facebook, mens en anden på Twitter skriver, at ”Jeg overvejer at flytte. Finde et land hvor der er plads til mennesker uanset hudfarve og tro. Kom gerne med seriøse bud. #nuerjegflygtning”.

Ifølge kommunikationsrådgiver Astrid Haug er de mange negative kommentarer et eksempel på de sociale mediers rolle.

”De, der har tabt valget, finder sammen om det her i skuffelsens time. De sociale medier er meget umiddelbare, og der er mange følelser på spil. Vinderne jubler, og taberne græder. De sociale medier er en kanal, hvor man kan komme af med sin skuffelse eller forargelse i fællesskab med sine ligesindede. Man har i denne valgkamp i forhold til valgkampen i 2011 set en højere grad af åbenhed fra flere brugere på de sociale medier, hvor folk i højere grad udtrykker sig om, hvad de har stemt, både før og efter valget,” siger Astrid Haug.

En af de politikere, der mildest talt ikke er begejstret for kommentarerne på de sociale medier, er Naser Khader, nyvalgt folketingsmedlem for De Konservative.

”Det her er simpelthen et vanvittigt hykleri, for det kommer primært fra folk med mere eller mindre venstreorienterede og kulturradikale holdninger, der ellers bryster sig af at være meget tolerante og demokratisk indstillede. Det er simpelthen usmageligt, at man på den måde kører en hetz uden argumenter på et demokratisk valgt parti i Danmark, fordi man ikke er enig i deres politik,” siger Naser Khader.

Heller ikke mange af opslagenes brug af ordet ”flygtning” er Naser Khader synderligt begejstret for.

”Det er lidt mærkeligt og ret usmageligt at bruge det ord på den måde. De flygtninge, vi ser ude i verden for tiden, er folk, der flygter fra rædselsfulde krige og Islamisk Stat. At bruge det i den her sammenhæng er en vild overreaktion.”