Prøv avisen

Khader: Svenskere er konfliktsky over for islamisme

Løsgænger Naser Khader mener, at svenskerne er konfliktsky over for islamisme. - Foto: Jens Nørgaard Larsen

Sverige har brug for en Muhammed-krise for at tage hul på en debat om integration, indvandrere og islamisme, skriver Naser Khader på sin nye blog

Svenskerne er konfliktsky over for integration, indvandrere og islamisme.

Sådan lyder det fra Naser Khader på den nye blog, 'Islambloggen' på den svenske avis Gringo, skriver Politiken.dk.

- Vi skal debattere lige ud af posen, og man skal sige det, man mener. Gør svenskerne ikke det, kan man spørge? Nogle gør, men jeg oplever en vis konfliktskyhed, især når det berører emner som integration, indvandrere og islamisme, skriver Naser Khader på bloggen, der deles af fire debattører.

Problemer med islamister
Han kritiserer blandt andet chefen for en svensk tv-station for engang at have sagt, at der var taget en beslutning om ikke at vise negative historier om indvandrere.

- Hvis en indvandrer har slået en ned, hvad er så problemet i at sige, at det var en med indvandrerbaggrund, skriver Naser Khader.

Naser Khader peger på, at der helt tydeligt er problemer med islamisters indflydelse på moderate muslimer i Rosengården i Malmø - men ingen tør diskutere problemerne. Det gør man til gengæld i Danmark efter den store storm om Muhammed-tegningerne, hvor profeten blandt andet blev afbildet med en bombe i turbanen i Jyllands-Posten.

- I al stilfærdighed vil jeg sige, at I har brug for en Mohammed-tegningskrise. Ikke, at jeg ønsker for jer, at der er nogen, der ligesom tilfældet var i kølvandet på den danske Mohammed-krise, skal miste livet. Men man får luft i debatten, og der er absolut nogle 'eye openers' forbundet med det, skriver Naser Khader.

Han afslutter med en opfordring til at droppe den pæne facade i Sverige:

- Så smid den politiske korrekthed, Sverige, og kom op af musehullet!