Prøv avisen

Kirkeminister klar til at diskutere afskaffelse af bededag

Kirke og ligestillingsminister Manu Sareen. Fotograferet i Kirkeministeriet. 2012. Foto: Søren Staal

MED AFSTEMNING Det foreslås at gøre bededagen til almindelig arbejdsdag. Kirkeministeren er fordomsfri i forhold til forslaget

 
 
Ligestillings- og kirkeminister Manu Sareen (R) ser "fordomsfrit" på debatten om at gøre storebededag til en almindelig arbejdsdag.

Forslaget om at afskaffe storebededag skyldes S-R-SF-regeringens ønske - i forbindelse med de kommende trepartsforhandlinger - om at skaffe et flere hænder på arbejdsmarkedet.

LÆS OGSÅ:Konfirmationer redder Store bededag

- Jeg lytter med interesse til debatten. Danmark står jo i en situation, hvor man må se fordomsfrit på alle forslag, som kan forbedre økonomien. Det, synes jeg, er vigtigt, skriver Manu Sareen i en kortfattet kommentar til Ritzau og fortsætter:

- Men som det fremgår af debatten, er der mange følelser forbundet med ideen om at afskaffe storebededag som helligdag. Derfor er der brug for, at vi tænker os godt om, før vi tager stilling.

Ud over storebededag er de offentligt ansattes frokostpauser og 1. maj blevet nævnt som muligheder, hvor alle skal hjælpe med til at øge arbejdsudbuddet.

Både Socialdemokraterne og Venstres kirkeordførere samt Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører har dog afvist at røre ved storebededag på grund af dagens betydning som konfirmationsdag.

Til gengæld har ligestilling- og kirkeministerens radikale partifæller støttet forslaget, som ifølge Dansk Arbejdsgiverforening (DA) kan give to milliarder kroner mere i statskassen om året.

Ifølge DA vil øvelsen med at flytte bededagen - der er fra 1686 - øge arbejdsudbuddet med 10.000 personer.

Det svarer til halvdelen af regeringens målsætning med trepartsforhandlingerne, der ifølge regeringsgrundlaget skal stampe fire milliarder kroner op af jorden og øge arbejdsudbuddet med 20.000 personer.