Kirkeugle slår vild rekord: Fløj 169 kilometer for at finde mage

Det kan godt være, at Jonas Vingegaard fik luft under vingerne i Tour de France. Men nu har Danmark også en kirkeugle, der bør i gult. Den lille fugl har slået rekord med turen fra det nordlige Jylland til Føvling nær Ribe

En kirkeugle fra Østhimmerland har med sin rejselyst bevist, at den lille fugl kan tilbagelægge større afstande, end man troede, for at finde en mage. I Føvling i Sønderjylland lykkedes det så. Kirkeuglen på fotoet er dog fra Yorkshire i England.
En kirkeugle fra Østhimmerland har med sin rejselyst bevist, at den lille fugl kan tilbagelægge større afstande, end man troede, for at finde en mage. I Føvling i Sønderjylland lykkedes det så. Kirkeuglen på fotoet er dog fra Yorkshire i England. . Foto: Robert Harding/Masterfile.

Selv i Kristeligt Dagblad, som af indlysende årsager har et blødt punkt for kirkeuglen, har vi med skam at melde i tidligere artikler antydet, at den lille fugl tenderer det dovne, fordi den typisk holder sig inden for en radius på et par kilometer.

Men nu har en af de få tilbageværende individer i Danmark forbløffet alle ved at tilbagelægge de med kirkeugleøjne svimlende 169 kilometer fra Østhimmerland til Føvling ved Ribe i jagten på en mage.