København kontakter forældre på muslimsk friskole

Den muslimske Nord-Vest Privatskole lukker måske. Nu advarer Københavns Kommune forældre til skolens elever.

Den muslimske Nord-Vest Privatskole i København trues af lukning. Derfor har Københavns Kommune skrevet til elevernes forældre, at eleverne er velkommen i en folkeskole.
Den muslimske Nord-Vest Privatskole i København trues af lukning. Derfor har Københavns Kommune skrevet til elevernes forældre, at eleverne er velkommen i en folkeskole. Foto: /ritzau/Unger Anthon/ritzau/

Elever fra den muslimske friskole, Nord-Vest Privatskole, som trues af lukning, kan fortsætte i folkeskolen.

Det skriver Københavns Kommune til forældre til skolens 160 elever, som bor i Københavns Kommune. Kommunens brev er på dansk, engelsk og arabisk.

Det skriver BT.

- Vi skriver til dig for at fortælle om de muligheder, dit barn har for at blive optaget på en københavnsk folkeskole, indledes brevet.

- Det gør vi, fordi Nord-Vest Privatskole måske mister sit tilskud fra staten, og at skolen derfor muligvis vil lukke.

237 elever skal flyttes, hvis skolen lukkes. Det viser skolens seneste regnskab.

I maj indberettede skolens tilsynsførende fatale forhold til Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

Skolens ejere ville påvirke skolen i strid med loven. Myndighederne bør også tjekke skolens økonomi, mente den tilsynsførende.

Skolen har ifølge BT i årevis afleveret misvisende regnskaber i strid med regnskabsloven. Skolen har over 850.000 kroner til gode i skolepenge fra forældrene.

I juni i år satte styrelsen skolen under skærpet tilsyn. I august tilbageholdt styrelsen statstilskuddet. Styrelsen oplyste, at den overvejede at sløjfe tilskuddet.

Indtil 14. september kunne skolen komme med indvendinger. Undervisningsministeriet har oplyst kommunen om, at skolen kan miste sit tilskud.

- Hvis dit barn ikke længere skal gå på Nord-Vest Privatskole, vil det glæde os, hvis I vælger en af Københavns folkeskoler, slutter kommunens brev til forældrene.

De Konservatives integrationsordfører, Naser Khader, og Socialdemokratiets folketingsmedlem, Lars Aslan Rasmussen, mener, at eleverne bør fortsætte i en folkeskole.

- De muslimske friskoler skader integrationen. Jeg er selv glad for, at jeg ikke blev sendt på sådan en, siger Lars Aslan Rasmussen.

/ritzau/