Prøv avisen

Veganerne angriber kødspiserne

Der tegner sig generelt et billede af kødkampen som en værdipolitisk slagmark, siger Naja Buono Stamer, der er ph.d i madsociologi. Foto: Lars Krabbe/ritzau

Modstanden mod kød vokser, og små slagterbutikker oplever hetz og trusler. Maden er blevet en værdipolitisk slagmark, mener sociolog

For få dage siden udspillede der sig en kamp om kød på de sociale medier. Slagterbutikken Centerslagter Karl Johan i Albertslund vest for København blev ramt af en decideret storm af negative kommentarer på Facebook fra vegetarer og veganere, fordi indehaver Jan Larsen ikke sælger veganske madvarer, men primært – som en slagter gør – udbyder kød.

Efterfølgende gik både borgere og flere politikere ud med deres støtte til slagterbutikkens indehaver Jan Larsen, deriblandt den socialdemokratiske formand, Mette Frederiksen, som på Facebook kunne vise et foto, hvor hun og sønnen havde købt frikadeller og leverpostej hos slagteren.