Prøv avisen

Kommentator: Alle er bange for at tabe ansigt og stemmer på terrorpakke

Trods basal enighed om styrket terrorindsats lurepasser partierne til det sidste i håb om at høste valgpoint.

Når Folketingets to politiske blokke ikke kan eller snarere vil blive enige om et styrket dansk terrorberedskab, skyldes det ikke mindst, at et folketingsvalg er på vej.

Alle partier er bange for at tabe ansigt på en alvorlig sag som terrorbekæmpelse, som politikerne ved, ligger befolkningen på sinde. Det vurderer politisk kommentator og chefredaktør på Fyens Amts Avis, Troels Mylenberg.

- Der står et folketingsvalg og blinker ret forude, og det her en sag, der både kan tabes og vindes stemmer på. Alle er bange for at kunne beskyldes for ikke at have reageret hurtigt nok, siger Mylenberg.

Blå blok har kritiseret regeringen for ikke at anvise, hvor pengene til regeringens 12 punkter lange terrorpakke skal komme fra. Omvendt beskylder regeringen de borgerlige for ikke at bide til bolle, når nu man er enig om indholdet.

Efter tre timers forgæves forhandlinger onsdag meddelte justitsminister Mette Frederiksen (S), at hun nu går efter at få penge bevilget i finansudvalget gennem et såkaldt aktstykke.

Dermed forsøger hun ifølge Troels Mylenberg at vise handlekraft og undgå at blive fedtet ind i politisk fnidder på et område, hvor befolkningen vil se handling.

- Justitsministeren vil gerne hurtigst muligt lukke en aftale, så regeringen undgår at blive ramt af mudderkastning om, hvem der står i vejen for en aftale.

Ifølge Mylenberg kan det godt sammenlignes med absurd teater, når parterne trods grundlæggende enighed alligevel står så stejlt overfor hinanden om pengene.

- Alle er enige om målet. Det handler mere om måden, der skal gøres på, og hvor alle forsøger at få det maksimale ud af det, siger han.

I alt har Mette Frederiksen lagt op til, at der skal bruges i alt 130 millioner kroner på terrorindsatsen i år. Penge ministeren nu går efter at få bevilget i finansudvalget