Kommentator: Naser Khaders exit kunne ikke undgås

Ifølge politisk kommentator Hans Engell vil sagen om Naser Khader og håndteringen af den spøge De Konservative og Søren Pape Poulsen i noget tid. (Arkivfoto).
Ifølge politisk kommentator Hans Engell vil sagen om Naser Khader og håndteringen af den spøge De Konservative og Søren Pape Poulsen i noget tid. (Arkivfoto). Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix.

Spørger man politisk kommentator Hans Engell, er de detaljer, der har været fremme om Naser Khaders opførsel, så grelle, at hans tilbagetræden var uundgåelig.

- De anklager, som blev rettet mod Khader, havde en sådan styrke og detaljeringsgrad, at hvis ikke Khader selv overbevisende kunne gendrive dem, så ville det være umuligt for ham at fortsætte i den konservative gruppe.

- Med de vidneudsagn, der var fra Danmarks Radio, skulle Khader have en meget, meget stærk hånd, hvis han skulle klare den, og det havde han så ikke, siger han.

Naser Khader meddelte sin afsked onsdag formiddag på Facebook. En advokatundersøgelse fra De Konservative har givet et resultat, der gør, at Naser Khader ikke længere kan være medlem af partiet.

Det oplyste partiets formand Søren Pape Poulsen på et pressemøde ved De Konservatives sommergruppemøde.

Dermed mister partiet en vigtig profil, mener Hans Engell.

- For De Konservative er det et tab, fordi han har været en af de markante værdikrigere, siger han.

De første beskyldninger mod Naser Khaders opførsel kom i april.

Her stod en række navngivne personer frem i Berlingske med fortællinger om, at Naser Khader havde truet med at klage til deres arbejdsgivere, hvis de udtalte sig kritisk om ham.

Senest fortalte en række kvinder til DR i starten af juli i detaljer, hvordan Naser Khader havde krænket dem.

Kvinderne var mellem 1999 og 2019 blevet udsat for seksuelle krænkelser eller grænseoverskridende adfærd fra det konservative folketingsmedlem.

Hele sagen er tung for Søren Pape Poulsen og partiets politiske fremtid. Og den er ikke blevet håndteret helt skarpt, mener Hans Engell.

- Man kan ikke sige, at der har været tale om nogen meget håndfast og konsekvent håndtering af denne sag.

Spørgsmål: Men kunne Pape have gjort mere end at iværksætte en undersøgelse og vente på resultatet?

- Nu tænker jeg på, at det har været et langt forløb. Først sagerne om trusler. Og så kommer den næste runde, hvor det varer noget tid, inden man nedsætter en advokatundersøgelse, siger han.

/ritzau/